Hilvan'da Spin balıkçılığıyla ilgili etkinlik düzenlendi

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde, kentlerde sürdürülebilir ulaşım tedbirlerinin amaçlandığı "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında, Atatürk Barajı Gölünde "Spin balıkçılığı"yla ilgili etkinlik düzenlendi.

Dünya genelinde motorlu araçlardan kaynaklı emisyonu en aza indirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen hareketlilik haftasında, ulaşımın yaya ve bisikletle yapılması hedefleniyor.

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Türkiye'de, Belediyeler Birliği koordinasyonunda yapılıyor.

22 Eylül Salı günü Hilvan Prestij Caddesi-Şanlıurfa istikameti girişinde bisiklet binme ve yayaların katılacağı bir etkinlik düzenlenecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası'na katılan Hilvan Belediyesi, Hilvan Kaymakamlığı ile birlikte kırsal Hoşin Mahallesi, Atatürk Barajı gölünde spin balıkçılığıyla ilk etkinliğini düzenledi.

Düzenlenen etkinlik sonrası açıklamada bulunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, "Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ilk etkinliğimizi gerçekleştirdik. Buradaki amaç, oluşturulması istenen farkındalığa destek vermektir. Bisiklet ve yaya ulaşımının sürdürülebilirliğini daha etkin kılmak için 22 Eylül Salı günü saat 09.30'da Hilvan Prestij Caddesi-Şanlıurfa istikameti girişinde düzenleyeceğimiz bisiklet sürme ve yaya yürüyüşüne tüm halkımızı davet ediyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.