Şanlıurfa Hilvan'da Kur'an ve ezan okuma yarışması yapıldı

Şanlıurfa Hilvan'da Kur'an ve ezan okuma yarışması yapıldı

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde imam-hatip liseleri arasın "Kur'an'ın Genç Muhafızları ve Genç Bilaller Ezan Okuma" konulu yarışmadüzenlendi.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde "Kur'an'ın Genç Muhafızları Hafızlar ve Genç Bilaller Ezan Okuma"  yarışması düzenlendi.

Programa Hilvan İlçe Kaymakamı Eyüp Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, STK temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Yarışmanın jüriliğini Hilvan İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, Harran Üniversitesi İlahiyat Fak. Araştırma Gör. Kurra Hafız Haşim Aksu, Şanlıurfa Diyanet Eğitim Merkezi Öğreticisi Kurra Hafız Mehmet Demirci, Eyyubiye Hacı Hamza Göktaş Camii İmam Hatibi Hafız Mustafa Hakkı Çetintaş, Haliliye İmam-ı Azam Ebu Hanife Camii İmam Hatibi Hafız Bünyamin Kahveci yaptı.

Programda açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, düzenlenen yarışmanın kendisi için gurur verici olduğunu belirterek bu programı imanî bir tezahür olarak da gördüğünü bu nedenle kendisinin de heyecanlı olduğunu söyledi.

Turğut, “Kur'an'ı hıfz ettiğimiz kadar aynı zamanda dinimizin kitabını hayattan soyutlayarak veya saklayarak değil aynı zamanda hayata yansıyarak bunu göstermemiz lazım. Güzel ezan okuyan kardeşlerim sizin yükünüz de ağır çünkü siz beş vakitte insanları kurtuluşa,  felaha çağıracaksınız. Gerek Kur'an'ı hıfz eden arkadaşlarımız gerek bizi felaha çağıran öğrencilerimiz her şeyden önce toplumda birer önder ve örnek insanlar olmaları gerekiyor." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından yarışmaya geçildi. Yarışmanın sonucuna göre, ezan kategorisinde birinciliği Süleymaniye AİHL öğrencisi Mustafa Bakışmaz, ikinciliği Halfeti Selahaddin Eyyübi AİHL öğrencisi Kadir Köroğlu, üçüncülüğü Eyyübiye AİHL öğrencisi Halil Çetin kazandı.

Hafızlık kategorisinde ise Süleymaniye AİHL öğrencisi Mahmut Kaya birinci, Karaköprü AİHL Öğrencisi Mehmet Kaysı İkinci, Eyyübiye Şair Nabi Anadolu İmam Hatip Lise öğrencisi Halil Çetin üçüncü olmaya hak kazandı.

Yarışmada ilk üçe giren öğrenci ve hafızlara çeyrek altın ve madalya hediye edildi.  Protokol tarafından jüri üyelerine ise plaket takdim edildi.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler