Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta HÜR KADROLAR HİZMETE TALİP

Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta HÜR KADROLAR HİZMETE TALİP

Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta HÜR KADROLAR HİZMETE TALİP

Türkiye’de nefesler tutuldu. Gündem 30 Mart günü yapılacak oylamaya ve akabinde netleşecek oylama sonuçlarına kilitlendi. 30 Mart’ta sandık başına gidecek olan seçmenler beş yıl boyunca yerel yönetimlerde işbaşında kalacak yerel idarecileri belirleyecek.

Seçimlere gireceği yerlerde güçlü ve güvenilir adaylar gösteren HÜDA PAR, hazırladığı projelerle bu yarıştan güçlü çıkmayı hedefliyor.

Yıllardır hizmet görmeyen, hizmetten mahrum bırakılan bölge halkı, HÜDA PAR’ın hazırladığı projeleri takdir ederken HÜDA PAR’a büyük bir teveccüh gösteriyor.

HÜDA PAR adayları, çevre, ulaşım ve imar projelerinin yanında sosyal projelerle, halkın yıllardır özlem duyduğu büyük hizmetleri yapacaklarını açıkladılar.

Gazetemize projelerini anlatan HÜDA PAR’ın Mardin, Siirt, Şırnak ve Şanlıurfa başkan adayları sadece maddi projelerle yetinmeyip maneviyata destek vereceklerini söylediler.

HÜDA PAR adayları 30 Mart’ta sandık başına giden halkın hür kadroları seçerek hak ettiği hizmeti göreceğini vurguladılar.

BELEDİYELERİ HALKIN MENFAATİ İÇİN KULLANACAĞIZ
Amaçlarının iktidar mücadelesi olmadığını belirten HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş, davalarının, gençleri imansızlıkla, hayâsızlıkla, içki, kumar ve fuhuşla cehenneme çağıranlara dur demek olduğunu söyledi. Güneş, “Faaliyetlerimiz karşısında beklentimiz, cehennemden korunmak ve dolayısıyla cennete kavuşmaktır. Gayretlerimiz karşılığında kimseden “zırnık” beklentimiz olmadığı gibi kimseye bir “zırnık” vaadimiz de yoktur, bu böyle biline.

Biz diyoruz ki, eğer maneviyatımız düzelirse Allah’ın izniyle diğer şeylerin hepsi olur.
Özellikle sizden şu duayı talep ediyoruz: ‘Müslümanlar için, ümmet için, halkımız için hangisi hayırlı ise o olsun’ yapılacak en güzel dua budur.

Biz inşallah belediyenin malına sahip çıkacak, onu halkımızın menfaati için kullanacağız” diye konuştu.

İŞTE HÜDA PAR’IN ŞANLIURFA İÇİN PROJELERİ SOSYAL PROJELER

1-SULH MECLİSLERİ: Toplumsal olaylara müdahil olup sorunları çözmek adına STK ve kanaat önderlerinin de katılımını sağlayarak sulh meclisleri kuracağız.

2-GIDA BANKASI: Şehrimize bir gıda bankası kurarak muhtaçlara yapılan yardımları arttırıp daha sistemli bir hale getireceğiz.

3-HAYIR ÇARŞISI: Hayırsever müteşebbisler tarafından bağışlanan t-shirt, takım elbise, bot, mont, gömlek, vb. giysiler, hane halkı araştırması sonucu tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı hayır çarşısı kuracağız.(Veren ellerle alan ellerin buluşma noktası)
4-YÖRESEL EV ÜRÜNLERİ: Ev hanımlarından üretecekleri ürünleri satın alıp belirli merkezlerde halka arz edeceğiz. (Ev ekmeği, ev isotu, ev salçası, el işleri v.b.)

5-REFERANDUM: Önemli projelerde halkoyuna müracaat edeceğiz.

6-DİLENCİLİKLE MÜCADELE: Bir nevi sosyal kirlilik olan dilenciliği kesin olarak önleyeceğiz.

7-EVLİLİĞE TEŞVİK: Gençlerin evliliğinin özendirilmesi için projeler üretilecektir. Yoksul gençlere evlilik yardımı, evli öğrencilere eğitim yardımı ve kira yardımı yapacağız.

8-YEREL İSTİŞARE MECLİSLERİ: STK yetkilileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle, toplumun sorunlarının çözümüne yönelik Yerel İstişare Meclisleri (YİM) kuracağız.

9-AŞ EVLERİ: Yoksul ve muhtaçlar için sıcak yemek imkânı sunacak, lokanta standartlarında (istenirse orada yenilebilecek) Aş Evleri açacağız.

10-ENGELSİZ TOPLU TAŞIMA: Engellilerin ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş, saati ve güzergâhı belirlenmiş toplu taşıma araçları tahsis edeceğiz.

11-ENGELSİZ TAKSİ: Belirli güzergâhlar dışına seyahat etmek isteyen engelli vatandaşlar için engelli taksi hizmetinin oluşmasını sağlayacağız. (taksi duraklarına, taksi sayısının %10 oranında engelli vatandaşa göre dizayn edilmiş taksi bulundurulmasını sağlayacağız)

12-ENGELSİZ YAŞAM: Engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye temini için sosyal projeler yapacağız.

13-MİSAFİRHANELER: Şehir hastahanelerinde hasta yakınlarının kalabileceği misafirhaneler yapacağız.(İl dışından ve ilçelerden gelen hasta yakınlarının mağduriyetlerini gidereceğiz.)

14-KADIN PAZARLARI: Kadınların kadınlara hizmet edeceği, kadın pazarları kuracağız.

15-TANITICI PANOLAR: Toplu taşıma duraklarında, şehrin haritasının bulundurulması, tarihi, turistik ve resmi kurum yerlerini gösteren panolar yerleştireceğiz.

16-HAŞERE İLE MÜCADELE: Haşere ile mücadelede daha titiz olacağız. Bu sorunun kökten çözümü mümkündür. Zamanlama ihmal edildiğinden sorun çözülemiyor.

17-ISLAH MERKEZLERİ: Gençliğimizi sadece uyuşturucudan değil her türlü zararlı alışkanlıktan uzak tutmaya yönelik ıslah merkezleri oluşturacağız.

18-SOSYAL ALANLAR: Bina, site veya mahallelerdeki anti-sosyal hayatı sosyalleştirme ve halkla iletişimi her daim canlı tutma adına, STK’larla ortak projeler yaparak sosyal alanlar oluşturacağız. (taziye evleri, toplantı salonları v.b.)

19-YERLİ YATIRIMCIYI TEŞVİK: Yerli yatırımı teşvik için, yatırımcıya yardımcı olacağız. Harçlarda kolaylık ve tanıtımda destek olacağız.(Arsa tahsisi, vergi ve harçlarda indirim v.b)
20-FİKİR ORMANI: “Bir Projem Var” sloganıyla fikir yarışmaları yaparak, vatandaşın belediye hizmetlerine katkıda bulunmalarını sağlayarak teşvik edeceğiz.

21-PEMBE OTOBÜS: Yalnız seyahat eden kadın vatandaşlarımıza tercih hakkı vererek, karma toplu taşıma dışında, kadın sürücülerin hizmet vereceği Pembe Otobüs (PEMBEBÜS) uygulamasını hayata geçireceğiz.

22-BİLGİ EDİNME MERKEZİ: Bilgi edinme merkezi kurarak vatandaşlarımızın hizmetlerimiz hakkında bilgi edinmeleri için uygun ortamı sağlayacağız. Bu anlamda vatandaşa şeffaf bir yönetim sunup bizleri denetlemelerini sağlamış olacağız.

23-Zaruri su ihtiyacını ücretsiz vereceğiz.(3-5 ton gibi)

24-Bürokrasiyi azaltmak için beyanı esas alacağız.

25-Gereksiz harcamalarla halkın parası israf edilmeyecektir.

26-Bizden önceki hizmetleri siyasi kaygılarla akamete uğratmayacağız (Yeşilurfa örneği)
27-Bir bölgeye hizmet gidecekse kurumlar arası koordinasyonla götürülecektir. Telekom, elektrik, gaz, su kanalizasyon vs.
28-Yurt içi ve yurt dışından kardeş belediyecilik kapsamında her daim yeniliklere açık olacağız. Bu kapsamda ek gelir ve yardımları şehrimize sağlamış olacağız.

29-Sosyal yardımlaşma ve bu konuda toplumsal duyarlılığın artırılması için STK’lar ile birlikte çalışıp infak bilincinin oluşmasında katkıda bulunacağız.

30-Aynı meslek guruplarını belirli alanlarda toplayarak kümelenmeleri için uygun mekanlar oluşturup yardımcı olacağız.

İMAR PROJELERİ

1-KİŞİYE ÖZEL İMARA SON: Ada ve parsel bazlı imar tadilatlarında kişiye özel muamelelere asla fırsat vermeyeceğiz.

2-ESTETİK KOMİSYONLARI: İmar müdürlükleri bünyesinde ESTETİK KOMİSYONLARI kurarak şehrin görsel olarak da şekillenmesinde (dış cephelerde, kavşak çalışmalarında, park peyzaj planlarında v.b.) teknik destek oluşması için ortam sağlayacağız.

3-PEYZAJ PLANLARI: Yeni yapılacak olan mimari projelerde peyzaj planlarının çizimini zorunlu kılacağız.

4-MAHALLE KONAKLARI: İçinde muhtarlık, PTT şubesi, kamu kurum ve kuruluşlarının basit işlemlerinin ve faturalarının ödenebileceği alanların ve beledilerin mahalleye hizmet edeceği yardım ve şikâyet birimlerinin olduğu mahalle konakları oluşturacağız.

5-HERKES EV SAHİBİ OLACAK: Maliyet fiyatına konut imal edip halka arz edeceğiz. Bu nedenle en ucuz konutu biz üreteceğiz.

6-İMAR RANTLARINA SON: İmar rantlarının önüne geçmek için uzun süreli 30-40-50 yıllık imar planları yapıp bu planlara sadık kalacağız.

7-MİNYAURFA: “Minyaurfa” eski Urfa’nın ve Urfalının hayatını canlandıracak bir park yapacağız.

8-Belediyeye ait arazileri imara açıp, maksimum iki kat imar vererek, sadece alt yapı bedelleri karşılığında belli bir süre içinde bitirilmek şartıyla evsiz ve urfalı vatandaşlara konut yapmaları için tahsisler yapacağız.

9-Konutlara ait bahçeleri özendirmek adına bahçe sularına ciddi fiyat indirimleri yaparak teşvik edeceğiz.

10-Şehrimizi görsel anlamda zenginleştirmek için sokak cephe çalışmalarına destek vereceğiz. Ve özel sektörü bu yönde yönlendireceğiz.

11-Yeni yerleşim yerlerinde, altyapı hizmetleri tamamlanmadan imar izni vermeyeceğiz.

12-Kentin üst yapısına verilen önem, alt yapıya verilmediğinden yollar kaldırımlar çökmekte su ve doğalgaz arızaları oluşmakta, kanalizasyonlar tıkanmakta vatandaş mağdur edilmektedir. Göz boyama amaçlı projeler yapmayacağız.

13-Büyük AVM’lerin kent merkezi dışında yapılmasını sağlayacağız.

14-Karakoyun deresi ıslah projesi kapsamında mesire ve yün yıkama yeri yapılacak.

15-Şehir içinde karayollarına ait köprü alt ve üst geçit gibi zorunlu yapıların bedellerinin karayollarına ödetilmesini sağlayacağız.

16-Şehir içinde ticaret alanlarının yoğun olduğu yerlerde ve turistik alanlarda, çocuk emzirme alt değiştirme odaları bulunan umumi tuvaletleri yapacağız.

17-İmar uygulamalarında, merkezi yönetim tarafından tasnif yapılmaksızın hazırlanan imar yönetmeliklerinin, şehrimizin sosyo-kültürel durumu, iklimi v.b. etkenler dikkate alınarak yeniden hazırlanmasını sağlayacağız.

ÇEVRE PROJELERİ

1-GÜNEŞ EVİ: Şehrimizin iklimi göz önünde bulundurularak enerji ve ekoloji konularında müze ve eğitim amaçlı kullanılacak olan güneş evi projesi yapacağız.

2-AĞAÇLANDIRMA: Çevre bilincini geliştirici eğitim, tanıtım ve bilinçlendirme programlarına başlayarak ağaçlandırma çalışmalarına halkın katılımını sağlayacağız.

3-ŞEHRİMİZ EVİMİZDİR: “Şehrimiz evimizdir” sloganı ile şehrin en az evlerimiz kadar temiz olmasını sağlayacağız.

4-HOBİ PARKLARI: Vatandaşlarımızın kendi tüketecekleri sebze ve meyveleri, kendilerinin yetiştirecekleri bahçelerin bulunduğu alanda, ayrıca çocuk oyun alanları, kafeteryalar, kamelya ve piknik alanları bulunacağı HOBİ PARKLARI yapacağız.

5-ÇÖPLER DEĞERLİDİR: Entegre katı atık yönetimi ve biyogaz tesislerini yapmak için ilk adımı atarak elektrik üreterek hem ülke ekonomisine katkıda bulunacağız hem de atıkların çevreye verdiği zararı önlemiş olacağız.

6-Enerji verimliliği ve tasarrufu için aile içi bilinçlendirme hizmetlerine ön ayak olacağız.

7-Camilerimizin temizliğini yapacak ekipler kuracağız.

KÜLTÜR PROJELERİ

1-BÜYÜKŞEHİR YAYINLARI: Şanlıurfa’nın tarihi, kültürel ve sosyal hafızasını tazeleyerek kentin değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yapılacak çalışmalar kapsamında Şanlıurfa’nın belleğini zenginleştirecek olan BÜYÜKŞEHİR YAYINLARI projesini başlatacağız

2-SANAT: Öz kültürümüzü, örf ve adetlerimizi, ahlaki değerlerimizi işleyen sinema, tiyatro ve benzeri kültür ve sanat projelerinin hayata geçirilmesi ve teşvik edilmesinin önünü açacağız.

3-ÇOK DİLDE BELEDİYECİLİK: Çok kültürlü bir il olmamız sebebiyle belediye hizmetlerinin farklı dillerin geçerli olacağı çok dilde belediyecilik hizmeti verilecek. (Suriyeli göçmenler önemli yer tutmakta)

4-STK’ların katılımını sağlayarak önemli şahsiyetlerin anılması çerçevesinde, tarihi değerimiz olan şahsiyetlerin halk tarafından tanınması ve örnek alınması yönünde eğitimler başlatacağız.


5-Ramazan’ın bereketini, manevi atmosferini ve kültürel zenginliğini teneffüs etmek isteyenlerin ortak adresi haline getireceğimiz BALIKLIGÖL PLATOSUNDA, yapılacak Ramazan etkinlikleri ile halkımızın kaynaşmasını temin edeceğiz.

TURİZM PROJELERİ

1-Turizm olayını Kur’an-ı Kerim’in penceresinden bakıyoruz. Ayetler ışığında turist rehberlerimizi Kur’an kıssalarını tefsirleri ile birlikte bilen rehberlerden oluşturacağız.

2-Tursitlere geldikleri ülkenin elçileri gözüyle bakarak ülkemizin tarihi ve turistik yerleri yanında İslam’ın güzelliklerini de göstereceğiz.

3-Kültür ve Sosyal İşler kapsamında kentimizin değerlerini vatandaşlara ve turistlere daha yakından tanıtmak amacıyla, şehrimizin güzide turizm merkezi olan Balıklıgöl Platosuna ücretsiz olarak gezi araçlarımız ile rehber eşliğinde tanıtım turları hizmeti sunacağız.

4-Umumi tuvalet, özellikle turistler için dikkate alınacak eksikliği giderilecektir.

EĞİTİM PROJELERİ

1-AYIN KONUKLARI: Şehrin (il, ilçe, kasaba) önde gelen kişileriyle öğrencileri ve öğretmenleri buluşturarak bu kişilerin bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarını sağlayacak AYIN KONUKLARI adı altında toplantılara ön ayak olacağız.

2-SPOR: Gençliğin spor faaliyetleri özendirilecek. Özellikle çekirdekten profesyonel sporcu yetiştirmek istiyoruz.

3-İŞSSİZLİK: Meslek edindirme kursları açarak şehrimize gelen yatırımcılar için ara eleman temini sağlayıp işsizlik sorununa katkıda bulunacağız.

4-AYIN ELEMANI: Ayın elemanı sloganı ile ödüllendirilmek üzere, belediye çalışanlarının performansını arttırıcı, hizmet içi eğitimler vererek belediye hizmetinde verimliliği arttıracağız.

5-AİLE EĞİTİM MERKEZLERİ: Aile eğitim merkezleri kurarak STK’ların katılımıyla aile içi eğitim hizmetleri vermenin önünü açacağız.

TRAFİK VE ULAŞIM PROJELERİ

1-ARAÇ TRAFİĞİNE KAPALI YOLLAR: Uygun cadde ve sokakları trafiğe kapatarak yaya hizmetine sunacağız.

2-ARGE: Şehrin trafik, toplu ulaşım ve benzeri, ileri derecede uzmanlık isteyen konularda, alanında uzman, teorik -pratik bilgi sahipleriyle ARGE ve teknik proje ekiplerinin geliştirilmesini sağlayacağız.

3-İŞ SERVİS AĞI: Ticaretin yoğun olduğu bölgeler için işe gidip gelmek için araçlarını kullanan esnafımızın, ortak görüşü de alınarak servis ağlarının oluşumunu sağlayarak trafikteki gereksiz araçları azaltarak trafiği rahatlatacağız.

4-YEŞİL DALGA: Uygun alanlarda yeşil dalga sistemi uygulayacağız.

5-TEK YÖN UYGULAMASI: Uygun caddelerde tek yön uygulamaları ile trafik kargaşasını önleyeceğiz.

6-Trafik sıkışıklığına neden olan ve gereksiz olarak genişletilen yaya kaldırımları yoğunluk verileri kullanılarak uygun hale getirilip araç trafiği geçişlerini rahatlatacağız.

7-Trafiğin rahatlatılması amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının uygun alanlara taşınmasını ve yeterli otopark ihtiyacının karşılanmasını sağlayacağız.

8-Alınan otopark bedellerini sadece otoparklar için harcayacağız. Bu şekilde bölge otoparkları yaparak trafiğin rahatlamasına katkı sağlayacağız.

9-Trafikte ışık faktörünü asgariye indirmek için 60-70 gün geçitleri gibi yapılar yapacağız.

10-AVM’leri, trafiği rahatlatmak için mümkün olduğu kadar şehir merkezinden uzak tutacağız.

11-Şehir merkezinde uygun yerlerde (Bahçelievler v.b.) Arka bahçe duvarlarının iptali ile binaların atıl durumda duran alanlarında yeni otopark alanları oluşturarak sokak ve caddelere yapılan araç parklarını asgariye indireceğiz.

MARDİN İNANÇLI KADROLARLA TANIŞACAK

Seçilmesi durumda hayata geçireceği projeleri Doğruhaber’e anlatan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, Mardin’in inançlı kadrolarla tanışma zamanının artık geldiğini söyledi.

İşte HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç’ın Projeleri;

MİSAFİRHANE: Çevre köy ve ilçelerden gelen hemşerilerimiz hastane bahçesinde ve araçlarında yatmak zorunda kalmaktadır. Bu nedenle hemşerilerimiziz ücretsiz kalabilecekleri, çamaşırhanenin olduğu, kahvaltı ve akşam yemeğinin verildiği bir konaklama hizmeti sunacağız.

SOSYAL TESİSLER: Halkımızın bütçesini sarsmayacak şekilde ailece güzel vakit geçirebileceği ucuz ve kaliteli hizmet veren nezih ve güzel sosyal tesisler açacağız. Mevcut parklar içerisinde peşkeş çekilen tesisleri, belediyelerin sosyal tesisleri haline getirecek ve halkımızın hizmetine sunacağız.

AŞEVİ: Beslenme ihtiyacını karşılayamayacak düzeyde olan fakir ve muhtaçları tespit ederek, hayırseverlerin de katkı sunabilecekleri şekilde fakir ve muhtaçlara sıcak yemek imkânı sunacak aş evleri kuracağız.

SU: Su hayattır. Kaliteli ve temiz su tüketmek herkesin en temel hakkıdır. Ucuz, temiz ve kesintisiz su vermek öncelikli projelerimiz arasındadır. Su sesinin verdiği huzurla bulunduğu ortama hem estetik hem görsel hem de serinlik katacak olan süs havuzları ve su kanalları ile şehrimizi güzelleştireceğiz. Şehrin muhtelif yerlerine çeşme ve su sebilleri yaparak şehir mimarisine estetik kazandıracak ve suya ulaşımı kolaylaştıracağız.

FAKİRLERE SU YARDIMI: Fakir ve muhtaç ailelere yasalar gereği bedava su verilemediği için ailedeki fert sayısına göre belirlenecek oranda su tüketimi belirli bir harcamaya kadar metreküpü 1 kuruşa vereceğiz.

YEREL İSTİŞARE MECLİSİ: Gençlik meclisi ve yerel istişare meclisleri kurarak şehrin sorunları, çözüm önerileri, sosyal, kültürel vb. konularda meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve kanaat önderleriyle iş birliği içerisinde çalışıp şehrimizi beraber yöneteceğiz.

BAYANLARA OTOBÜS: Karma taşımalı toplu ulaşım araçlarına binmek istemeyen bayanlar için pembebüs ismi ile sadece kadınların kullanabileceği otobüsler tahsis edeceğiz.

BAYANLARA ÖZEL MEKÂNLAR: Şehirler içinde ticari mekânların yoğun olduğu yerlerde büyük sıkıntı yaşayan bayanlar için namaz, abdest ve çocuk emzirme ile çocuk alt değiştirme ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri özel mekânlar yapacağız.

KREŞ: Ailelerin yükünü azaltarak çocukların okul öncesi eğitimlerine destek olabilmek için kreşler açacağız. Kur’an-ı Kerim’i okumanın öğretileceği ve anadilde eğitimin verileceği bu kreşlerde çocukların kendi kültürlerini, örf ve adetlerini tanıyıp onlarla büyümesini ve bu doğrultuda sosyalleşmesini sağlayacağız.

EVLİLİK YARDIMI: Maddi imkânsızlıklardan dolayı evlenemeyen fakir gençleri tespit edip gençlerimizin yuva sahibi olmalarını sağlayacağız.

YETİMLER: Yetimler topluma Allah’ın emanetidirler. Bunun için yetimlerle ilgilenerek onları eğitip yetiştirmek, Müslümanların ahlaki ve hukuki görevidir. Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olarak, hayırseverlerin de katkıları ile yetimleri evlendirmek, eğitimlerini sağlamak, iş güç sahibi yapmak için elimizden geleni yapacağız.

GIDA BANKASI: “Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir” diyen aziz bir Peygamberin ümmetiyiz. Yardıma muhtaç insanımızın temel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri buluşturacak gıda bankaları kuracağız. Mevcut olanları daha faal hale getireceğiz.

ŞEFKAT PROJELERİ: Engelli ve altmış beş yaş üstü hemşerilerimize ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Alkol, uyuşturucu ve madde bağımlısı çocuk ve gençlerin rehabilitesi için sağlık kuruluşları ile beraber ıslah merkezleri projesini hayata geçireceğiz. Yalnız yaşayan kimsesiz yaşlıları tespit ederek onlara yardımcı olacağız.

ENGELLİLER: Engellilerin ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş toplu taşıma araçları tahsis edeceğiz. Kaldırım ve yolları engellilerin rahatça kullanabilecekleri şekilde düzenleyerek onlara için akülü araç temin edeceğiz.

SOSYAL ETKİNLİKLER: Dinimizi, dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi işleyen sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz.

ALO ŞEHREMİN: Belediyenin istek veya eleştirileri alıp hızla iletişime geçmesi ve çözüm sunması için her türlü şikâyet, sorun ve görüşlerinizi 24 saat hizmet verecek Şehremin Birimi’ne iletebileceksiniz.

E-BELEDİYECİLİK: Şehir sakinlerinin mobil cihazlardan belediyecilik işlemlerini hızlı ve kolayca yapabilecekleri bir uygulamayı hizmete koyacağız.

ÇOK DİLLİ HİZMET ANLAYIŞI: Belediye hizmetlerinde vatandaşların taleplerinin karşılanabilmesi ve iletişim sorunu yaşamaması için çok dilli hizmet vereceğiz. Halkımızın dilliyle halkımıza hizmet edeceğiz.

VE DAHA BİRÇOK PROJE
Oyun Parkları, Park Bahçe ve Yeşil Alan, Botanik Park-Hayvanat Bahçesi, Eğitim, Spor, Kütüphane, Meslek Edinme Kursları, Trafik, Mezarlıklar, Taziye Evleri, Konut, Kentsel Dönüşüm, Kongre ve Fuar Merkezi, Işıklandırma ve daha birçok projemiz vardır. Manevi projelerimiz vardır, imara da insandan başlayacağız.

SİİRT DOĞRULUKLA KAZANACAK
Hür Dava Partisi Siirt Belediye Başkan Adayı Mehmet Tetik, HÜDA PAR’ın Siirt için hazırladığı 99 projeyi açıkladı. Bütün projelerinin arkasında durduklarını ifade eden TETİK, “Biz yapmayacağımız şeyleri kesinlikle söylemeyiz. Biz doğruluğu esas alarak en zoru da başaracağımıza inanıyoruz. Yine Peygamberlerin hayatında onların doğruluklarıyla en zor görevleri başardığına şahit olmuşuz. İşte HÜDA PAR Siirt Belediye Başkan Adayı Mehmet Tetik’in Projeleri;

İMAR PROJELERİ
1-Kişiye özel imara son verilecek.

2-Estetik komisyonları kurulacak.

3- Mimari projelerde peyzaj planları zorunlu olacak.

4-Her mahalle parkına mahalle konakları yapılacak.

5- Güvenli ve sağlıklı bir konut her ailenin hakkıdır, herkes ev sahibi olacak.

6- İmar rantlarına son verilecek.

7-Şehrimizin görsel güzelliği sağlanacak.

8-Altyapı hizmetlerinin kalıcı ıslahı sağlanacak.

9- Büyük AVM’lerin kent merkezi dışında yapılması sağlanacak.

10- İmar planları şehrin sosyo-kültürel durumu dikkate alınarak yeniden hazırlanacak.

11- Merkezi Cuma Camisi yapılacak.

12-Modern hayvan kesimhanesi inşa edilecek.

13-El sanatlarının geliştirilmesi ve istihdam sağlamak amacıyla atölye kurulacak.

14-Konut sorununa çözümler geliştirilecek.

SOSYAL PROJELER
1-Sulh Meclisleri kurulacak.

2-Gıda Bankası kurulacak.

3-Hayır Çarşısı kurulacak.

4-Önemli projelerde referandumla halkoyuna müracaat edilecek.

5-Gençler evliliğe teşvik edilecek.

6-Yerel istişare meclisleri oluşturulacak.

7-Aşevi yapılacak.

8-Etkin yerel güvenlik politikaları geliştirilecek.

9-Misafirhaneler kurulacak.

10-Duraklara tanıtıcı panolar asılacak.

11-Islah merkezleri kurulacak.

12-Sosyal alanlar oluşturulacak.

136- Fikir Ormanı projesiyle belediye hizmetlerine katkı sağlayacak yarışmalar düzenlenecek. 14-Bayanlara özel pembe otobüs hayata geçirilecek.

15-Bilgi edinme merkezi oluşturulacak.

16-Bizden önceki hizmetler siyasi kaygılarla akamete uğratılmayacak.

17- Kurumlar arası koordinasyon sağlanacak.

18-Kardeş belediyecilik anlayışı hayata geçirilecek.

19-STK’lar ile birlikte sosyal yardımlaşmaya katkıda bulunulacak.

20-Aynı meslek guruplarını belirli alanlarda toplanacak.

21-Engelli ve altmış beş yaş üstü olanlara ücretsiz ulaşım sağlanacak.

22-Çok amaçlı kültür ve taziye evi kurulacak.

23-Halk ekmeği üretimi yapılacak.

24-Mezarlık hizmetleri yapılacak.

25.Aile Rehberliği Birimi oluşturulacak.

26- Bayanlara yönelik dinlenme merkezleri oluşturulacak.

27.Engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetler geliştirilecek.

28. Yaşlılara yerinde bakım hizmeti verilecek.

29. Kimsesizlere sıcak yemek dağıtımı sağlanacak.

30. İhtiyaç sahipleri yararına 2. el eşya konteynırları oluşturulacak.

31- Yerli ürün festivalleri yapılacak.

32-Hayvan barınağı yapılacak.

ÇEVRE PROJELERİ
1.Mavi-yeşil alanlar oluşturulacak.

2- Olimpiyat parkı yapılacak.

3-Hobi parkları yapılacak.

4-Yaşanacak mekânlar oluşturulacak.

5- ‘Şehrimiz evimizdir’ sloganı ile çevre temizliği bilincini geliştirilecek.

6- Entegre katı atık tesisleri kurulacak.

7- Enerji verimliliği ve tasarrufu hizmetlerine ön ayak olunacak.

8- Camilerin temizliği periyodik olarak yapılacak.

9- Kapalı semt pazarlarını kurulacak.

10-İçme suyu arıtma tesisi kurulacak.

11-İleri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak.

12-Metan gazından elektrik santrali kurulacak.

13-Atıkların kaynağından ayrıştırılması ve toplanması sağlanacak.

KÜLTÜR VE TURİZM PROJELERİ
1-Belediye yayınları projesi hayata geçirilecek.

2- Kültür ve sanat projeleri hayata geçirilecek.

3- Belediyecilik hizmetleri çok dilde verilecek.

4- STK’ların katılımı ile değerli şahsiyetlerin anılması sağlanacak.

6-Kültürümüze uygun turizm hizmeti sunulacak.

7- İlimizin tarih ve kültürünü tanıtacak her türlü projeye destek verilecek.

EĞİTİM PROJELERİ
1-Ayın konukları adı altında toplantılara ön ayak olunacak.

2- Gençlik spor faaliyetleri özendirilecek.

3- Meslek edindirme kursları açılacak.

4- Ayın elemanı ödülü ile belediye çalışanlarının performansı artırılacak.

5- Aile eğitim merkezleri kurulacak.

6- Gençlerin eğitimine yardımcı projeler hayata geçirilecek.

7- Halkımızı her konuda aydınlatacak Halk İrşat Evleri kurulacak.

TRAFİK VE ULAŞIM PROJELERİ
1-Katlı otoparklarla şehir içindeki otopark sorunu çözülecek.

2- Araç trafiğine kapalı yollar oluşturularak yaya hizmetine sunulacak.

3- Uzmanlık isteyen konularda ARGE ve teknik proje ekipleri oluşturulacak.

4-Uygun alanlarda yeşil dalga sistemi uygulayacağız.

5- Trafik kargaşasını önleyecek uygun caddelerde tek yön uygulamaları yapılacak.

6-Trafiğin rahatlatılması amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının uygun alanlara taşınması sağlanacak.

7- Alınan otopark bedellerini sadece otoparklar için harcanacak.

8- AVM’ler şehir merkezinden uzak tutulacak.

9- Şehir merkezinde uygun yerlerde otopark alanları oluşturulacak.

10- Alt ve üst geçitler kurulacak.

11-Çevre Yolu Projesi tamamlanacak.

12-Alternatif yollar oluşturulacak.

13-Yeni binaların projelerinde otopark alanı zorunluluğu olacak.

14-Uygun caddelerin sağ şeridi ücretli otopark olarak kullanılacak.

15- Vakıf arazileri belli bir süre kiralanarak otopark alanları oluşturulacak.

16- Halkımız caddelerde gelişi güzel park edilen taşıtlardan kurtulacak.

17- Siirt’imiz güvenli ve düzenli park alanlarına kavuşacak.

18- Yeni şehirlerarası otobüs terminali yapılacak.

EKONOMİ PROJELERİ
1-Yerli yatırımcı teşvik edilecek.

2- Halkın yararına olmayan harcamaların önüne geçilerek israf önlenecek.

3-Güneş enerjisinden elektrik üretilecek.

4- Yatana değil, yatırımcıya destek verilecek.

5-Arıcılık sektörü için bal ormanı oluşturulacak.

6-Meslek edindirme kursları açılacak.

7-Belediyenin gelir ve giderlerinin şeffaf olması sağlanacak.

8-Yolsuzluk, rüşvet vb. yüz kızartıcı olayların önüne geçilecektir.

9-Kalifiye eleman alınarak daha kaliteli bir hizmet anlayışı geliştirilecek.

10-Vasıfsız eleman alımında dünya ve siyasi görüşe bakılmaksızın kura yöntemiyle belirlenecek.

11-Partizancılığın, yandaşlığın, torpilin ve adam kayırmanın önüne geçilecek.

12- Mobil hizmet ekibi oluşturarak yirmi dört saat aralıksız hizmet verilecek.

ŞIRNAK GERÇEK HİZMETİ GÖRECEK
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şırnak Belediye Başkan Adayı Halit Tatar, Şırnak ilinin kronikleşmiş sorunlarını çözecek ve ili kalkındıracak projelerini açıkladı.

HÜDA PAR olarak hizmet merkezli bir belediyecilik anlayışı içerisinde olacaklarını kaydeden Tatar, ‘dürüst belediyecilik, gerçek hizmet’ şiarıyla yola çıktıklarını söyledi.

İşte HÜDA PAR Şırnak Belediye Başkan Adayı Halit Tatar’ın projeleri;

1-MİSAFİRHANE: Çevre köy ve ilçelerden hastane ve sınav için gelenlere hizmet verilecek konaklama hizmeti sunacağız.

2-ŞEFKAT PROJELERİ: Engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Yalnız yaşayan kimsesiz yaşlılar tespit edilerek, onlara yardımcı olacağız.

3-PARK VE BAHÇE YEŞİL ALAN: Şırnak’ın yeşil alanlarının artırılması için ağaçlandırma ve yeşillendirmeye önem vereceğiz. Şehirde halkın ahlak ve kültürüne hitap edecek aile parkları yapacağız.

4-MEZARLIKLAR: Mevcut mezarlıkların ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesi sağlanacak ve düzenli bakımları yapılacak.

5-TAZİYE EVLERİ: Taziye evi bulunmayan mahallelerde, erkek ve kadın bölümleri ayrı olan, mescidi yemekhanesi ve abdest yerleri bulunan taziye evleri inşa edeceğiz.

6-KENTSEL DÖNÜŞÜM: Kentsel dönüşüm çerçevesinde şehrin ve halkımızın ihtiyaç ve taleplerine uygun projeler geliştirerek, tavizsiz ve kararlı bir şekilde çarpık yapılanmanın önüne geçip Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçireceğiz.

7-CADDE VE SOKAK İSİMLERİ: Cadde ve sokak isimlerini halkın istişaresi çerçevesinde benimsenen isimlerle değiştireceğiz.

8-KIŞ AYLARINDA KARLA MÜCADELE: Kış aylarında kar ile mücadelede Şırnak sokaklarının dar olması münasebetiyle kar temizliği yapılamamaktadır. Bu sorunun ortadan kalkması için küçük boy kepçe, traktör ve kar temizleme araçları temin ederek bu sorunu ortadan kaldıracağız.

9-BELEDİYE İHALELERİ: Belediyenin gelir-gider dağılımı tamamıyla kontrol altına alınarak yolsuzluğun ve israfın önünü keseceğiz. Şehrimiz için yapılacak tüm ihalelerde ortak payda gözetilerek şeffaflık ilkesinde olacağız. Yapılacak ihalelerde tüm esnafımız faydalandırılacaktır.

10-BELEDİYE ÇALIŞANLARININ HAKLARI: Belediyede çalışan tüm personelle beraber aile belediyecilik projesini hayata geçireceğiz. Çalışanların tüm haklarını kendilerine iade ederek muhafaza edeceğiz.

11-TURİZM: Cudi Dağı’nın turizme açılması yönünde gerekli girişimler yapılacak, bu vesile ile Şırnak’ın yurt ve dünya geneline tanıtımı yapılacaktır.

12-TERMİK SANTRALİ: Şırnak’ın doğal havasının bozulmaması için ‘Termik Santraline Hayır’ sloganı ile rüşvete ve tehdide taviz vermeden sonuna kadar karşısında duracağız.

13-İSTİHDAM: §Belediyenin imkânları ölçüsünde parke taşı fabrikası kurulacak, merkezde devamlılık arz eden bir meyce-sebze pazarı yeri yapılacak.

14-TRAFİK: Trafik sıkışıklığının önlenmesi için şehrin belirli gördüğümüz yerlerine 2 adet üst geçit merkez Cumhuriyet Meydanı’nda da otopark yapılarak meydandaki park araç kirliğini gidereceğiz.

15-E-BELEDİYECİLİK: Vatandaşlarımızın mobil cihazlarından belediyecilik işlemlerini hızlı ve kolayca yapabilecekleri bir uygulamayı hizmete koyacağız.

MOLLA MAHMUT KILINÇ
1970 yılında Kızıltepe’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kızıltepe’de, liseyi Mardin İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Sosyoloji bölümü öğrencisi olan Kılınç, Kızıltepe’nin çeşitli camilerinde 7 yıl resmi imamlık yaptı. 1992 ve 1995 yılları arasında İslami hizmetlerinden dolayı iki kez tutuklandı ve 1 yıl cezaevinde kaldı.

2001 yılında tekrar tutuklandı ve 2,5 yıl cezaevinde kaldı. 2009 yılında Gazze için yapılan bir etkinlikte bir konuşmasından dolayı 1 yıl ceza aldı. Kapatılan Mustazaf Der’in Kızıltepe şubesi başkan yardımcılığını yaptı.

İmam Hatip Lisesi Derneği’nde başkan yardımcılığı görevini sürdüren Kılınç, HÜDA PAR Kızıltepe ilçe teşkilatı kurucu üyesi ve başkan yardımcılığı yaptı.

İslam tarihi araştırmacısı olan Kılınç, Diyarbakır Çağrı FM, Mardin Cemre FM, Siirt Botan FM, Van Serhad Fm’de radyo programcılığı ve Rehber Tv’de program yapmaktadır. Kelhaamed, İnzar ve Amedhaber gibi İslami dergi ve gazetelerde yazarlık yapan Kılınç, ayrıca Bangaheq, Kızıltepe Hür Haber ve Mardin Dost Haber adlı haber sitelerinde de yazarlık yapmaktadır.

1990 yılından bu yana Kürt dili edebiyat ve grameri üzerinde araştırma yapan Kılınç, orta düzeyde Arapça bilmektedir. Emlak işleri ile uğraşan Kılınç, evli ve 4 çocuk babasıdır.

HALİT TATAR
1964 yılında Şırnak`ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Şırnak`ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dış Ticaret Bölümü mezunu olan Tatar, PTT Siirt Şubesinde ve TEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü`nde çalıştı. Tatar evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.