Şanlıurfa ÖNDER, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

Şanlıurfa ÖNDER, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

Şanlıurfa ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, katıldığı bir TV programında imam hatiplilere yönelik çirkin sözler sarf eden Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Şanlıurfa Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Kırıkçı, bazı çevrelerin, bazı sahtekârların ahlaksızlıklarını İslam'a ve Müslümanlara mal etmeye çalıştığını söyledi.

Kırıkçı, "Son günlerde, geçmiş dönemlerde benzer senaryolarına şahit olduğumuz, kendi mahallelerinde yetişen bazı düzenbazların, bazı sahtekârların, ahlaksızlığını Müslümanlara mal etme gayreti içinde olan ve bu iftira hazzı yarışında olanlar iyi bilmelidir ki; bizler, 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.' diyen bir Peygamberin yolunu yol edinmiş bir dinin mensuplarıyız. Ahlaki değerlerimizle ve toplumsal hassasiyetlerimizle asla bağdaşmayan sahtekârlık, taciz ve tecavüz gibi zafiyetleri olanları 'mal bulmuş mağribi' gibi alıp, toplumun bir kesimine mal ederek, onları yıpratmaya yönelik kara propaganda aracı yapma çabaları bir operasyon ahlaksızlığıdır." ifadelerini kullandı.

"Bu ifade özgürlüğü değildir, iftiradır ve insanlık suçudur"

İmam hatip okulları ile ilgili sarf edilen iftiraların bilinçaltına gizlenmiş din düşmanlığından kaynaklandığını belirten Kırıkçı, şunları kaydetti:

Bu kara propaganda ahlaksızlığına, bir televizyon programında, 'O imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekâr, cinsi sapık, ahlaksız' gibi yakışıksız ve gerçekle asla bağdaşmayan, bu kumpas değirmenine su taşıyan Erol Mütercimler olmuştur. Oysaki imam hatip liseleri; merdiven altı, hurafelerle dolu ve suiistimallere açık, İslam'ın özüyle bağdaşmayan yobaz anlayışların, toplumu din üzerinden sömürmesini engelleyen en önemli ilim ve irfan merkezleridir. Bununla beraber milli ve manevi değerlerine sadık, milletine hizmet etmeyi bir vicdani görev sayan imam hatip okullarının mensuplarına yönelik bu pervasız saldırı; bilinçaltına gizlenmiş din düşmanlığıyla beraber, Türkiye Cumhuriyeti'nin Millî Eğitim Bakanlığına da düşmanlığının bir dışa vurumudur. Hiç kimse ne ve kim olduğu belli olmayan bir ahlaksız üzerinden okullarımızı, kurumlarımızı, camiamızı suçlayamaz. Bu ifade özgürlüğü değildir, iftiradır ve insanlık suçudur. Halkı din ve düşünce özgürlüğü üzerinden ayrıştırma ve ötekileştirmedir.

"Erol Mütercimler'i kınıyoruz"

Ahlaksızlığı kim yaparsa yapsın cezalandırılması gerektiğini vurgulan Kırıkçı, "Ahlaksızlığın, sapkınlığın her türlüsünü sistematik olarak topluma enjekte etmeye çalışanların, Müslümanlara ve kurumlarına ahlak üzerinden saldırma hastalığına, ancak ya fikir fahişeliği veya ahlak zamparalığı teşhisi konulabilir. Bu hastalığa yakalanan Erol Mütercimler'i kınıyor ve bu hastalığını tedavi için imam hatip okullarını tanımaya ve anlamaya davet ediyorum. Ahlaksız, kim olursa olsun, konumuna bakılmadan ahlaksızdır ve cezalandırılmalıdır. Aynı suçu işleyen benimki ise, çağdaş; ötekininse sapık anlayışı zaten sapkın ve aşağılık bir çifte standart değil midir? Önder İmam Hatip Okulları Mezunları olarak, bu asılsız müfteri yaklaşımı şiddetle kınıyor ve hukuk dairesi içerisinde suç duyurusu ile takipçisi olacağımızı kamuoyuna arz ediyorum." dedi.

İLKHA


Şanlıurfa ÖNDER, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler