Şanlıurfa Suruç'ta Mevlid-i Nebi etkinliği

Şanlıurfa Suruç'ta Mevlid-i Nebi etkinliği

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen Mevlid-i Nebi programında, Hz. Muhammed'in öğretilerinin hayata geçirilmesiyle yeryüzünde huzurun hâkim olacağı belirtildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Mikail Ateş'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlid-i şerifin okunması ve sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programda bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Nezir Tunç, Hz. Muhammed'in rahmet, barış ve adalet vasfına değindi.

Hz. Muhammed'in doğumundan önce Mekke'de zulmün ve tuğyanın hâkim olduğunu belirten Tunç, "Mekke'de elinde güç ve kuvvet bulunduran, parası çok olan insanlar diğer insanlara zulmediyordu. Mazlumlar, mağdurlar ve kimsesizler ise sessiz sedasız o zulmü izlemek durumunda kalıyor ya da o zulme maruz kalıyordu. Yeryüzünde hiç kimse de 'Ey zalim! Neden bunlara zulmediyorsun?' diyemiyordu. Bundan dolayı o dönemin mağdurları ve mazlumlarının başları sürekli eğik. Zulümden dolayı da seslerini kimseye duyuramıyorlardı. O dönemde bütün insanlar, mazlumlar ve mağdurlar, diri diri toprağa gömülen kızlar bir kurtarıcı bekliyorlardı. Zaten peygamberlerin gönderiliş sebebi de bu değil mi? Allah ilk insan ve ilk peygamber olan Hz. Adem'i yarattığında onun çocukları ne zaman doğru yoldan saptıklarında ve adaletten şaştıklarında Allah peygamberler gönderiyordu. İşte, Hz. Adem'in çocuklarından sonra Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. İsmail, Hz. Yusuf, Hz. Musa ve Hz. İsa geldi. Allah, Mekke döneminde zulmün ve tuğyanın hâkim olduğu o zifiri karanlıkta Hz. Muhammed'i bize gönderdi." dedi.

Hz. Muhammed'in bütün insanlar için rahmetin öncüsü olduğu söyleyen Tunç, onun her zaman barış içerisinde olduğunu ve insanları buna teşvik ettiğini dile getirdi.

"Eğer Resulullah'ın öğretileri hayata geçirilirse mazlumların başına bomba yağmayacak"

Medine Vesikası'nın uygulanması durumunda ABD ve Rusya'nın insanlara zulmedemeyeceğini vurgulayan Tunç, sözlerine şöyle devam etti:

"Allah Resulünün bin 400 yıl önce Medine'de Müslümanların, Yahudilerin ve müşriklerin arasında hayata geçirdiği Medine Vesikası eğer bugün yeryüzünde uygulanırsa ne Amerika ne de Rusya emperyalizmi yeryüzünde insanlığa zulmedemeyecektir. Eğer Medine Vesikası hayata geçirilirse bugün yeryüzünde Müslümanlar ve diğer insanlar ağlamayacaktır. Eğer Resulullah'ın bize getirdiği o öğretiler hayata geçirilirse mazlumların başına bomba yağmayacak. Mazlumlar ve biçareler her gün ağlamayacaklar. O bebekler toprağın altından çıkarılmayacaktır. O zulümler hâkim olmayacaktır. Yeryüzünde barış ve adalet hâkim olacaktır."

"Adaletin tesisi için Hz. Muhammed'in yolundan gidenlerle beraber olmalıyız"

Hz. Muhammed'in, hayatının bütün alanında adaleti tesis ettiğini sözlerine ekleyen Tunç, "Eğer bugün yeryüzünde barış ve adalet yoksa biz Müslümanlar Hz. Muhammed'in yolundan saptığımızdan dolayıdır. İnsanlar yoldan sapınca Allah onlara yeni bir peygamber gönderiyor. Ama risalet defteri kapanmıştır. Biz, Hz. Muhammed'in bin 400 yıl önce getirdiği o öğretilere tekrardan sahip çıkmalıyız. Adaleti dağıtmakla görevli olanlar eğer adalete ihanet ederse yeryüzünde zulüm hâkim olur ve bugün de öyle olmuştur. Eğer yeryüzündeki Müslümanlar, adaleti Amerika'dan, Rusya'dan ve beşeri sistemden beklerlerse adalet gelmeyecektir. Adaletin tesisi için Hz. Muhammed'in yolundan gidenlerle beraber olmalı ve onlarla beraber çalışmalıyız." şeklinde konuştu.

Seslendirilen ilahilerin ardından program, Bünyamin Kılıç Hoca'nın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.