Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü M. Ali Palalı: "Vakıf şuurunu canlı tutalım"

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü M. Ali Palalı: "Vakıf şuurunu canlı tutalım"

Her yıl 11-17 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Vakıflar Haftası, bu yıl (Covid-19) salgını nedeniyle kutlanmadı.

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Ali Palalı, Vakıflar Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada vakıf mallarının önemine değindi.

"Vakıflar medeniyetimizin yapı taşı niteliğindedir"

Bu seneki Vakıflar Haftasının konusunu 'Vakıf Medeniyetinde şefkat ve merhamet' olarak belirlendiğini belirten Palalı, "Vakıf Haftası, her sene olduğu gibi bu sene de 11-17 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ile ülkemiz genelinde kutlanması planlanmıştı. Ancak Vakıf Haftası, bu yıl, Covid-19 salgını nedeniyle sosyal medya kanalları ve kitle iletişim araçları kanalıyla kutlanmaktadır. Haftanın bu seneki teması ‘Vakıf Medeniyetinde şefkat ve merhamettir. Bugün dünya gündeminin en önemli başlıklarını oluşturan, yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma gibi kavramların, vakıf olgusunun tam merkezinde yer aldığı düşünüldüğünde, medeniyetimizin yapı taşı niteliğindeki vakıf şuuruna dikkat çekilmesi, vakıf kurulmasına teşvik edilmesi, vakıf olgusunun ve içerdiği yüce idealler ile zarif duyguların anımsatılması, yaşatılması ve canlı tutulması bakımından sizlerden alacağımız güç ve destek bizler için son derece anlamlıdır." ifadelerini kullandı.

"Çalışmalarımız herhangi bir aksamaya mahal verilmeden kesintisiz olarak devam etmiştir"

Covid-19 sürecinin faaliyetlerini etkilediğini ama Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarını ve sunmuş olduğu hizmetleri etkilemediğine değinen Palalı, "Gerek restorasyon ve gerek hayır hizmetleri çalışmalarımız, tüm olumsuz koşullara rağmen gerekli tüm titizlik gösterilerek herhangi bir aksamaya mahal verilmeden kesintisiz olarak devam etmiştir. Ayrıca geçen yıllardan farklı olarak yardıma muhtaç ailelere yaptığımız kuru gıda yardım paketlerinin içerisine, bu yıl Genel Müdürümüz Burhan Ersoy’un ailelere hitaben yazdığı bir mektup konulmuştur. Mektupta, yapılan yardımların devamı konusunda ailelerimizin müsterih olmasını ve Ramazan ayını tebrik ederek sağlık, sıhhat ve afiyetle nice bayramlara erişmeyi niyaz ettiğini belirtmiştir." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler