Şanlıurfa Valiliği: Barış Pınarı Bölgesinde Coronavirus vakasına rastlanmadı

Şanlıurfa Valiliği: Barış Pınarı Bölgesinde Coronavirus vakasına rastlanmadı

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekâtı” ile kontrol altına alınan bölgede Coronavirus tedbirleri uygulanmaya devam ediyor.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre,  Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde, Coronavirus tedbirlerinin uygulandığı Barış Pınarı bölgesinde, şimdiye kadar Covid-19 vakasına rastlanmazken, bölgenin salgın yönünden izole kalması için de çaba gösteriliyor.

Salgın henüz Türkiye’ye ulaşmadan önce Suriye tarafı ile irtibatı kesilen Tel Abyad ve Resulayn’da alınan kapsamlı tedbirlerle izole edilen bölgede, Türkiye’de alınan tedbirlerin aynısı uygulanmaya devam ediyor.

Okulların Türkiye ile eş zamanlı tatil edildiği bölgede hastaneler, sağlık ocakları ve kamu kurumlarına giriş çıkışlarda sağlık kontrolleri yapılıyor.

Lokantalar, kahvehaneler ve halkın toplu bulunduğu işyerlerinin faaliyetlerinin durdurularak sadece paket servis yapan işyerlerine müsaade edilen bölgede, halkın zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmaması anons ediliyor.

Tel Abyad ve Resulayn yerel polis teşkilatının motorize ekipleri, her iki ilçede de sokak sokak dolaşarak halkın evlerinden çıkmaması, zorunlu olarak çıkılması gerektiğinde ise maske kullanılması çağrısında bulunuyorlar.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler