Şanlıurfa Valisi Erin bayram mesajında işgalci siyonistlerin saldırılarını kınadı

Şanlıurfa Valisi Erin bayram mesajında işgalci siyonistlerin saldırılarını kınadı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kuşatma altındaki Gazze’de işgalci siyonist rejimin gerçekleştirdiği hain saldırıları kınayarak,tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze’de işgalci israil güçlerinin gerçekleştirdiği hain saldırıyı şiddetle kınayan Vali Erin, "Bayram süresince salgın ve kısıtlama denetimlerimiz devam edecektir. Başta sağlık olmak üzere, bayram süresince halkımızın ihtiyaç duyacağı kamu hizmetleri için tüm tedbirleri almış bulunmaktayız. Değerli Şanlıurfalı kardeşlerimin ellerini vicdanlarına koyarak, kısıtlama kurallarına tam olarak uyacaklarına yürekten inanıyorum. Bu vesile ile mübarek Ramazan ayının son günlerinde Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da ve kuşatma altındaki Gazze’de işgalci İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği hain saldırıyı şiddetle kınıyor, şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyerek, İslam âleminin ve Şanlıurfalı kardeşlerimin mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum." dedi.

Ramazan Bayramı'na ulaşma sevinci içerisinde olduğunu ifade eden Vali Erin, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise günahlardan arınma olan Kur'an ayı Ramazan'ı geride bırakırken, bir bayrama daha ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin, verdiğimiz zekât ve sadakalar ile hayır hasenatların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan dileyerek, tüm hemşerilerimin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum." dedi.

"Bu bayramda kısıtlamalarla geçecek"

Kısıtlamalarla geçecek bir bayramın yaşanacağını belirten Vali Erin, "Geçen yıla kadar birbirimize hasretle sarıldığımız, dargınlıkları ortadan kaldırmak için bir fırsat olarak değerlendirdiğimiz, çocuklarımızın sevinçlerini doyasıya yaşadığımız bayramlara yeniden kavuşmak için, kısıtlamalarla geçecek bir bayram yaşamak durumunda olduğumuz malumunuzdur. Çok sayıda can kaybına, hastalığa ve ekonomik kayba neden olan Coronavirus salgınını,  kontrol altında tutmak amacıyla tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de büyük bir çaba gösterilmektedir. Gerek devletimizin aldığı ve milletimizin çok büyük oranda riayet ettiği tedbirler, gerekse hızla devam eden aşılama çalışmaları sonucu önümüzdeki bayramları gönüllerimizce kutlayacağımıza yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Sarılıp kucaklaşmamızı bir sonraki bayrama bırakalım"

Ramazan Bayramı'nda Coronavirus kurallarına daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Erin, "Değerli hemşehrilerim, Şanlıurfalı kardeşlerimden bu bayram arifesinde özellikle rica ediyorum. Bir yılı aşkın süredir yaşadığımız kısıtlamaların bir an önce son bulması için,  bayramda kurallara daha fazla hassasiyet gösterelim. Sarılıp kucaklaşmamızı bir sonraki bayrama bırakalım. Virüsün yayılım hızının, bizlerin hareketine bağlı olduğu gerçeğini unutmayalım. Bu bayram da büyüklerimiz, akrabalarımız, arkadaş ve dostlarımızla gerekirse görüntülü olarak telefonla bayramlaşma imkânına sahibiz. 'Kimse görmeden bayram ziyaretimi gerçekleştireyim' diyenler belki bu amaçlarında başarılı olabilirler. Ama şu unutulmamalıdır ki, en küçük bir ihtimalle bile risk taşıyan bu ziyaretler, milletçe yaptığımız fedakârlıkları bir çırpıda boşa çıkaracaktır." şeklinde konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler