Şanlıurfa Valisi Erin, Fransızları Suriye’ye davet etti

Şanlıurfa Valisi Erin, Fransızları Suriye’ye davet etti

​Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Suriyelilere yönelik projeler uygulamak üzere kente gelen Fransa Kalkınma Ajansı (AFD) heyetini Suriye’ye davet etti.

Şanlıurfa’da ve bölgede Suriyelilere yönelik projeler uygulamak üzere kente gelen Fransa Kalkınma Ajansı (AFD) heyetini kabul eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Fransa Kalkınma Ajansı, Suriyelilere yardım edecekse, buyursun güvenli bölge olarak ilan ettiğimiz bölgede altyapıyı birlikte yapalım. Hem Şanlıurfa’ya hem oraya destek olsun.” diyerek, projelerini Barış Pınarı bölgesinde uygulamaya davet etti.

Vali Erin, Avrupa Birliği (AB) tarafından Türkiye’deki Suriyelilere sağlanan sığınmacı mali imkânının (FRIT) ikinci dilimi kapsamında, AFD tarafından yürütülen projelere ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kente gelen heyeti kabul etti.

Kabulde, Heyet Başkanı Sylvain Guiaugue, Türkiye’de Suriyeli sığınmacılara yönelik Fransa Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen projeler hakkında bilgiler verildi.

Gaiaugue: Projeleri hayata geçirmek istiyoruz

AFD’nin AB’nin Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programının (FRIT) ikinci dilimindeki finansmanlar üzerinden Mersin, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerinde projeler yürüttüğünü kaydeden Gaiaugue, bu projelerin özellikle su idaresine ilişkin içme ve arıtma suyunun işleme şebekeleri ve tesisleri gibi altyapı projeleri olduğunu söyledi.

AFD’nin, FRIT finansmanı üzerinden Sağlık Bakanlığı ile birlikte, mülteci akımından çok fazla etkilenen Güneydoğu bölgesinde şehir içi ve kırsal kesimlerde inşa edilecek birinci basamak sağlık merkezleri projesi üzerinde çalıştığını ifade eden Guiaugue, bölge illerine yaptıkları ziyaretlerle bu projelerinin yürütülmesi ve hayata geçirilmesini sağlamak istediklerini söyledi.

 Vali Erin: Destek vermeye devam edeceğiz

Fransa Kalkınma Ajansı heyet başkanı ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Erin ise, AB’nin Türkiye’de yaşayan mültecilere destek olmaya yönelik projelerine destek verdiklerini ve bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Türkiye’nin, 2011 yılından itibaren 4 milyonun üzerinde Suriye vatandaşına kapılarını açtığını ve bu Suriyelilerden 500 bin kadarının Şanlıurfa’da yaşadığını hatırlatan Erin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kardeş olarak kabul ettiği bu insanlara yönelik yaptığı yardımların hesabını yapmadığını ve hayatlarını kolaylaştırmak için her türlü desteği verdiğini söyledi.

“Kimseye gelin yardım edin demeyiz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle burada yaşayan Suriyelilerin mutlu olduğunu ancak bu desteğin yerel yönetimler ve kamu idaresine ciddi bir yük getirdiğini kaydeden Erin, Şanlıurfa’da 800 bin kadar öğrenci olduğunu, nüfusun neredeyse yarısının öğrenci olduğunu ifade etti.

Bir yandan eğitim altyapısını bu nüfusa göre planlarken diğer yandan da Suriyeli öğrencilerin bu sayıya eklendiğini, sağlık, istihdam ve diğer altyapı alanlarında bu nedenle bazı sıkıntılar yaşandığını dile getiren Erin, “Buna rağmen biz kimseye elimizi açıp, aman gelin yardım edin demedik, demeyiz de. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, mevcut durumu uluslararası camiaya sürekli anlatıyor. Avrupa Birliğinin yapımına başladığı, henüz tamamlanmayan 5-6 tane okulumuz var. Ama bunun dışında proje diyebileceğiniz, toprağın üstünde görünen, uygulanabilir herhangi bir projeleri yok” diye konuştu.

“Fransa’yı Suriye’ye davet etti”

Fransa Kalkınma Ajansı’nı Suriye’ye davet eden Vali Erin;  “Fransa Kalkınma Ajansı Suriyelilere yardım edecekse, buyursun güvenli bölge olarak ilan ettiğimiz ve terör örgütlerinden temizlediğimiz bölgede altyapıyı birlikte yapalım. Hem Şanlıurfa’ya hem oraya destek olsun” diyerek, bölgeye yönelik hazırladıkları projeleri kendilerine sunmaya davet etti.

Valilik makamında gerçekleşen kabulde; Heyet Başkanı Elçilik Müsteşarı Sylvain Guiaugue, Danışman Stephane Letortu, AFD Türkiye Müdürü Serge Snrech, AFD Ankara Şubesi Koordinatörü Maxime Lebovics, Büyükelçilik Güvenlik Şefi Fabien Hervy, Konsolosluk Birimi Sorumlusu Florent Prieur ve Büyükelçilik Sekreteri Feridun Urani yer aldı.

İLKHA


Şanlıurfa Valisi Erin, Fransızları Suriye’ye davet etti

Şanlıurfa Valisi Erin, Fransızları Suriye’ye davet etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.