Şanlıurfa Viranşehir Tunç Bilek köyü kutlu doğum etkinliği foto 2017

Şanlıurfa Viranşehir Tunç Bilek köyü kutlu doğum etkinliği foto 2017

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Tunç Bilek köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Tunç Bilek (Alîsark) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı etkinlik, köy okulunun avlusunda Ahmet Pasçı Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden Kutlu Doğum etkinliğine İttihad'ul Ulema Üyesi Abdülbari Çelik konuşmacı olarak katıldı.

Hz. Peygamber'in örnek adaletinden kesitler sunan Çelik, "Adil olmamız, adil olanları sevmemiz ve adil olanlarla beraber olmamız lazım. Müslümanlar olarak bugün adalete muhtaç olduğumuz kadar hiçbir zaman muhtaç olmadık. Bugün adalete, adil olan idarecilere, annelere, babalara daha çok ihtiyacımız var. İslam ümmeti kan ağlıyor. Suriye, Mısır, Filistin adalet bekliyor. Sadece Hz. Muhammed değil, ondan sonraki sahabe ve halifeler de adildiler. Bu yüzden bizim adil olmamız lazım." dedi.

"Bölgemizde sürekli zulümden bahsediliyor. Peki, zulüm nedir?" diye soran Çelik, "Yılanları ve akrepleri beslemek zulümdür. Kurtları beslemek kuzulara zulümdür. Maalesef bugün İslam coğrafyasında yılanlar, akrepler, canavarlar besleniliyor. Yılanların, akreplerin, çıyanların arkasından gittiğimiz için huzur, saadet ve düzen gelmiyor. Onun için âlimleri, muttakileri yetiştirelim. Allah'tan korkan dindar, muttaki, dürüst bir nesil yetiştirelim." şeklinde konuştu.

Seslendirilen ilahilerle devam eden etkinlikte, kura sonucu bazı katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Okunan duayla Kutlu Doğum etkinliği sona ererken, köylerinde ilk defa bu etkinliğin düzenlendiğini belirten vatandaşlar da emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.