Şanlıurfa'da 1 milyon 750 bin TL değerinde sahte altın ele geçirildi

Şanlıurfa'da 1 milyon 750 bin TL değerinde sahte altın ele geçirildi

Şanlıurfa'da sahte Cumhuriyet altını yapımı suçuyla mücadeleye yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 1 milyon 750 bin TL değerinde sahte altın ele geçirilirken olayla ilgili 14 şahıs gözaltına alındı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sahte Cumhuriyet altını yapımı suçuyla mücadeleye yönelik yürütülen çalışmalarda; 15 Haziran 2021 günü, il merkezi, Bozova, Suruç ve Akçakale ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 14 şahsın gözaltına alındığı belirtildi.

Şüphelilerin, basımı yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce yapılması gereken Cumhuriyet altınlarını, merdiven altı atölyelerde üretmiş oldukları, kalıplar vasıtasıyla sahte olarak ürettikleri altınları piyasaya sürerek vatandaşları ve esnafı mağdur duruma düşürdükleri tespit edildi.

Şüphelilere ait 20 adres ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda altın basımında kullanıldığı değerlendirilen kalıp, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 750 bin TL değerinde sahte cumhuriyet altını ile bir adet ruhsatsız tabancaya el konuldu.

Şüpheliler ile ilgili tahkikatın devam ettiği öğrenildi.


Şanlıurfa'da1 milyon 750 bin TL değerinde sahte altın ele geçirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler