​Şanlıurfa'da 120 adet çalıntı araç ele geçirildi

​Şanlıurfa'da 120 adet çalıntı araç ele geçirildi

​Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 36 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda 120 adet çalıntı-çenç araç ele geçirildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından 36 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, piyasa değeri 6 milyon lira olan 120 adet çalıntı ve çenç (change) araç ele geçildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Ülke genelinde meydana gelen ağır hasarlı trafik kazaları ve bu kazalara karışan otolar inceleme altına alınarak araştırılmaya başlanmış, çeşitli haber siteleri başta olmak üzere her türlü açık kaynaklardan yararlanılarak yaklaşık 15 bin adet trafik kazası fotoğrafı incelenmiştir. Bu incelemeler sonucunda 120 aracın ağır hasarlı ve yanmış olduğu ve araçların trafikte kullanılamayacak duruma geldiği ancak bu araçların hâlâ trafikte aktif olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu kapsamda yapılan araştırmalarda araçların şasi ve motor numaralarında oynama yapılarak 120 aracın çenç yapılmak suretiyle ülke genelinde piyasaya sürüldüğü tespit edilmiştir. Bunun üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık görevlileri yürütmüş olduğu operasyon kapsamında 36 ilde eş zamanlı operasyon yaparak piyasa değeri 6 milyon TL olan 120 adet çalıntı-çenç araç ele geçirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Emniyet Müdürlüğü tarafından araçlar üzerinde yapılan incelemelerde, bir aracın Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK tarafından saldırılarda kullanılmak üzere gasp yolu ile çalınan araçlardan biri olduğu tespit edildiği belirtildi.

Yapılan bu operasyonun, Türkiye genelindeki en büyük oto hırsızlık (change) operasyonunu olarak kayıtlara geçtiği bildirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler