​Şanlıurfa'da 15 Temmuz darbe girişimi konulu resim sergisi

​Şanlıurfa'da 15 Temmuz darbe girişimi konulu resim sergisi

Şanlıurfa'da Yeşilay Cemiyeti tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananların anlatıldığı resim sergisi açıldı.

Şanlıurfa Valiliğinin desteğiyle Yeşilay Cemiyeti tarafından 15 Temmuz darbe girişimi temalı resim sergisi düzenlendi. Bir hafta ziyarete açık olacak olan sergide darbe girişiminde yaşanan olaylar resimlerle aktarıldı.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğünün bahçesinde gerçekleşen açılış programına; Vali Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve davetliler katıldı.

Programda bir açılış konuşması yapan Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Muharrem Çelik, 15 Temmuz gecesinde inanç ve ilhamla bir duruş sergilediklerini söyledi.

Birlik ve beraberlikle FETÖ ve besleyicilerine büyük bir ders verdiklerini ifade eden Çelik, “Bir genç boşa düşerse, yanlış çevre ederse, yanlış alışkanlıklar edinir. İşte biz istedik ki gençlerimiz ülkesine milletine, bayrağını ve sanat duyarlılığını geliştirsin. Bu projeyi Şanlıurfa Valiliğimizle beraber yaptık. Biz 'Bir elin nesi var iki elin sesi var' atasözüne inanan bir milletiz. Ve bunu da 15 Temmuz gecesinde inancımızla, ilhamımızla bu şekilde bir duruş sergiledik. Birlikte, beraber ve Siyonizm’e ve onların yandaşlarına FETÖ ve FETÖ’nün besleyicilerine büyük bir ders verdik Allah’ın izniyle. Bu iman olduğu müddetçe, bu duruş oldukça müddetçe hiçbir güç bu insanı yenemez. Çünkü biz Fatihlerin torunuyuz, Erbakanların torunuyuz, Tayyiplerin torunuyuz.” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 15 Temmuz’da Türkiye halkının tarihte benzerine rastlanmayan bir direniş ve duruş sergilediğini ifade etti.

Erin, “15 Temmuz ihanet teşebbüsünün yıldönümü üzerinden 365 gün ve gece geçti. Millet olarak bağımsızlığımıza, istikbalimize, hürriyetimize yönelen saldırılar karşısında yeryüzünde ve tarihte benzerine rastlanmayan bir direnişin ve duruşu sergileyen ender milletlerin timsalisiniz. Bu 15 Temmuz'da milletimizin bütün kesimlerini, bütün farklı düşünceye ve etlik yapıya inanca sahip olan, kültüre sahip olan ortak paydada birleşirken milletimizin tamamının göstermiş olduğu o asil duruş ve direniş belki yarın başka milletlerde görülür.” ifadelerini kullandı.

Program, 15 Temmuz darbe girişiminin yapılmak istendiği gecede yaşanan olayları resimlere aktaran ressamlara verilen plaketle sona erdi.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.