Şanlıurfa'da 4 kişinin öldüğü seçim kavgası ile ilgili karar verildi

Şanlıurfa'da 4 kişinin öldüğü seçim kavgası ile ilgili karar verildi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde,AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları ve Şenyaşar ailesi arasında yaşanan 4 kişinin öldüğü, 8 kişin yaralandığı kavga ile ilgili görülen davada karar açıklandı.

Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanıklar Fadıl Şenyaşar ile Enver Yıldız,  tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Duruşmada Şenyaşar ile Yıldız ailelerinin avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti tarafından açıklanan kararda, Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis cezası verilirken, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verildi.

14 Haziran tarihinde ne olmuştu?

Seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde temaslarda bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları  ile bir grup HDP'li arasında yaşanan kavgada Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız, ve Şenyaşar ailesinden Esved, Fadıl ve Ferit Şenyaşar hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.