Şanlıurfa’da 56 bin Suriyeli öğrenci eğitim görüyor

Şanlıurfa’da 56 bin Suriyeli öğrenci eğitim görüyor

Suriyeli öğrenciler için hazırlanan Türkçe öğretim seti dağıtım programına katılan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, kentte 56 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Şanlıurfa’da Suriyeli öğrenciler için Türkçe öğretim seti dağıtım programı gerçekleştirildi.

Haliliye Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa Vali Güngör Azim Tuna, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vali Tuna, Şanlıurfa’da yaşayan 400 bin Suriyelinin eğitim ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

Tuna, “Şehrimizde bulunan yaklaşık 400 bin Suriyeli misafirimizin temel barınma ihtiyaçlarının yanı sıra savaşın uzaması ve Suriye’de devam eden sorunlar sebebiyle eğitim ihtiyaçları da karşılanmaktadır. Şehrimizde yaklaşık 56 bin civarında Suriyeli öğrenci eğitim görmektedir. Sizler kardeş Suriye halkı olarak Şanlıurfa’da misafirimizsiniz.” dedi.

Türkçe öğretmenlerinin, dil öğretimi noktasında kendilerini iyi yetiştirmesi gerektiğini belirten Tuna, “Kendinizi Türkçe ifade edebilmeniz ve eğitim hayatınızın aksamadan devam etmesi için gayret göstermekteyiz. Suriyeli çocuklarımız için 10 bin Türkçe öğretim setini dağıtacağımız bugün kardeşliğimizi daha da pekiştireceğimize inanmaktayım. Artık Türkçe öğretmenlerimizin de yabancılara Türkçe öğretimi alanında kendilerini yetiştirmesi ve bilgi eksikliklerini gidermesi son derece mühimdir. Bu sebeple İstanbul Üniversitesi Dil Merkezinin akademik tecrübesiyle bir eğitim semineri tertip ettik. Bu vesileyle hepinize başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Vali Tuna, Suriyeli öğrencilere öğretim setlerini dağıttı. Ayrıca programda, Suriyelilere Türkçe eğitimi verecek öğretmenlere sertifikaları takdim edildi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.