Şanlıurfa’da 8 bin personelle "Dinamik Denetim Modeli" uygulanıyor

Şanlıurfa’da 8 bin personelle "Dinamik Denetim Modeli" uygulanıyor

Coronavirus risk haritasında "mavi" kategorideki "düşük risk" sınıfını korumak isteyen Şanlıurfa’da, her alanda sıkı denetimler devam ediyor.

Yaklaşık 8 bin personelin katıldığı denetimlerde, dışarda bulunan vatandaşlara salgın tedbirleri hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar gereğince 1 Mart 2021 tarihinden itibaren, Coronavirus salgınıyla mücadelede tedbir ve kurallarının illerin içerisinde bulunduğu risk grubuna göre belirlendiği kontrollü normalleşme süreci devam ediyor. Vaka sayılarının düşürülmesi amacıyla devam eden "Dinamik Denetim Modeli" Şanlıurfa genelinde uygulanıyor.

Şanlıurfa Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Dinamik Denetim Modeli'nin uygulanmasıyla bazı olumsuz durumlar yaşanmaya devam etse de halkın kurallara büyük bir duyarlılık gösterdiği, 1-15 Mart dönemi ile önceki 15 günlük dönem kıyaslandığında ihbar sayılarında yüzde 66’lık, re’sen yapılan denetimlerde ise yüzde 155’lik bir artış yaşandığı ifade edildi.

Türkiye genelinde 17 Mart 2021 Çarşamba günü eş zamanlı düzenlenen tematik denetimler, Şanlıurfa’da da kolluk kuvvetleri, tüm kamu kurum ve kuruluşların görevli personeli, yerel yönetimler ve meslek odalarının katılımıyla gerçekleştirildi.

İl genelinde 8 bin personelin katılımıyla icra edilen tematik denetimlerde, şehrin tüm ana bulvarları, caddeleri ve çarşıları, semt pazarları, lokantalar, kafeler, ciğerciler, kraathaneler, hal pazarı, ŞUTİM, şire pazarı, perakendeciler ve toptancılar ile organize sanayi bölgesi, Evren Sanayi Sitesi, konukevleri ve düğün salonları ziyaret edildi.

Vatandaşlar, araçların girebildiği yerlerde araç anons sistemleri ile Coronavirus salgın tedbirlerine uymaya davet edilirken, araçların giremediği çarşı ve alışveriş merkezlerinde ise personeller sesli olarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

20 Mart 2021 Cuma günü yeme-içme yerleri, toplu ulaşım araçları, düğün ve nikah salonları ile oyun ve eğlence parklarında denetimler yoğunlaştırılmış olarak sürdürülecek.

Cumartesi günü yapılacak denetimlerde ise cadde, sokak, meydan gibi alanlarda maske ve mesafe denetimi, alışveriş merkezleri, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar ve kuruyemişçiler denetlenecek. 


Şanlıurfa’da 8 bin personelle

Şanlıurfa’da 8 bin personelle

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.