Şanlıurfa'da amatör denizciler için eğitim programı düzenlendi

Şanlıurfa'da amatör denizciler için eğitim programı düzenlendi

Şanlıurfa'da 'Hedef Bir Milyon Amatör Denizci' projesi kapsamında 300 denizcilik meraklısına eğitim verildi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan 'Hedef Bir Milyon Amatör Denizci' projesi kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Amatör Gemi Ehliyet Kursu eğitimi ve sınavı düzenlendi.

Fırat nehrinin bereketli suları ile buluşan Şanlıurfa'da balıkçılık yapmak ve amatör gemi kullanmak isteyen vatandaşlara yönelik 4 saatlik eğitimler düzenlendi. Eğitimin ardından gerçekleştirilen sınav ile başarılı olan vatandaşlara amatör denizcilik belgesi verilecek.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan Cumhuriyetin 100. yıl dönümü olan 2023'e kadar başlatılan 'Hedef Bir Milyon Amatör Denizci' projesine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından destek verildi.

Engelli Koordinasyon Merkezinde Mersin Deniz Liman Başkanlığından Denizcilik uzmanları tarafından gerçekleştirilen eğitimler ve sınavlara 300 vatandaş katıldı.

Eskiden bu belgeyi almak için Mersin'e gittiklerini belirten vatandaşlar, "Büyükşehir Belediyesi bizlere kolaylık sağladı. Eskiden bu belgeyi alabilmek için Deniz İşletmelerinin olduğu şehirlere gidiyorduk ama şimdi burada gerçekleştirilen eğitime katıldık." diye konuştular.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023`e kadar bir milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak istediklerini belirterek, denizcilik ile ilgili eğitimlerin ücretsiz verileceğini açıklamıştı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.