Şanlıurfa'da araçlar sele kapıldı, cadde ve sokaklar nehre döndü

Şanlıurfa'da etkili olan aşırı yağış sonrası onlarca araç sel sularına kapıldı, cadde ve sokaklar nehre döndü. Ev ve işyerlerini su basarken bir kişi ise sel sularının akıntısına kapıldı.

Şanlıurfa'da dünden beri etkili olan aşırı yağış sele dönüştü. Birçok bölgede su baskını yaşanması günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Şanlıurfa'da yaşanan sel nedeniyle cadde ve sokaklar adeta nehre döndü. Onlarca araç akıntıya kapıldı, alt geçitler, ev ve işyerlerini su bastı.


Yoğun su birikintileri nedeniyle, bazı araçların yolda kaldığı görüldü. Yolda kalan sürücüler kurtarıldı.

Şiddetli yağış nedeniyle Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni su bastı. Yoğun bakımdaki hastalar başka bir hastaneye sevk edildi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, dere yataklarına yakın ve bodrum kat evlerde kalan vatandaşların evlerini boşaltması noktasında uyardı.

Vali Ayhan, yaptığı açıklamada, "Dere ve kanal taşmaları meydana gelebileceğinden ( Karaköprü, Karakoyun ve Mance )dere ve kanal yataklarına yakın zemin ve bodrum kat evlerde ikamet eden vatandaşlarımızın evlerini boşaltması gerekmektedir." dedi.

Şanlıurfa Valiliği ise acil hizmetleri nedeniyle sağlık, AFAD, emniyet, jandarma, 112, karayolları, orman müdahale ve belediyelerde çalışan personellerin görevlerinin başında olacaklarını ifade etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler