Şanlıurfa'da bayram öncesi trafik tedbirleri artırıldı

Şanlıurfa'da bayram öncesi trafik tedbirleri artırıldı

​Ramazan Bayramı öncesinde trafik kazalarının önlenmesine yönelik tedbirler artırıldı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde olası trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla denetim ve tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Ramazan Bayramı süresince trafik kazalarının önlenmesine yönelik gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda; Drone ile havadan trafik denetimlerinde bulunulacaktır. Trafik ekibi sayısı artırılarak hız ihlali, emniyet kemeri kullanma vb. ihlallere karşı trafik denetimlerine ağırlık verilerek, sürücülere kurallara uyulması yönünde bilgilendirmeler yapılacaktır. Hız ihlallerinin önlenmesi amacıyla farklı noktalarda seyir halinde ve çevirmeli olarak radar denetimleri yapılacaktır. Toplu taşıma yapan araçlar üzerinde sivil personel görevlendirilecek, şoförlerin araç sürme sürelerine uyup uymadıkları ve hız ihlalinde bulunup bulunmadıkları kontrol edilecektir.” denildi.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Ekipleri ile polis ve jandarma sorumluluk alanlarında ortak denetimler yapılacağı belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde trafik denetimleri artırılacaktır. Özellikle şehirlerarası toplu taşıma araçları, tur otobüsleri üzerinde denetimlerimiz artırılacaktır. Şehirlerarası toplu taşıma yapan araç sürücülerinin 02.00 ile 08.00 saatleri arasında uygulama noktalarında durdurularak gerekli kontroller yapılacak bu esnada 20 dakika sürücünün dinlendirilmesi sağlanacaktır. Sürücülerin ve yolcuların bilgilendirilmeleri amacıyla broşür dağıtımları yapılacaktır. Toplu taşıma yapılan şehirlerarası otobüs terminalinde yolcuların ve sürücülerin bilgilendirilmesi amacıyla 24 saat boyunca güvenli bir seyahat için sürücülerin ve yolcuların dikkat edeceği hususlar her saat otobüs terminali ortak anons sisteminden okunarak bilgilendirme yapılacaktır.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler