Şanlıurfa’da binlerce kişi Siyer Sınavı'nda ter döktü

Şanlıurfa’da binlerce kişi Siyer Sınavı'nda ter döktü

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Türkiye geneli düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavı Şanlıurfa ve ilçelerinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen Siyer Sınavı Şanlıurfa merkez ve tüm ilçelerinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Sınavın yapılacağı merkez ve ilçelerdeki okullarda gözetmen olan görevliler, sabahın erken saatlerinde, görev alacakları okul ve ilçelere gittiler. Sınavın yapılacağı okulların girişlerine, ‘Kutlu Doğum Siyer Sınavına Hoş Geldiniz’ pankartları asıldı. Gelenlere gül suyu ve şeker ikram edildi.

Sınava girmek için çok sayıda öğrenci sabahın erken saatlerinden itibaren, ailece metrelerce yolu kat ederek sınavın yapılacağı okula akın ettiler. Toplam 105 okulda yapılan ve 7'den 70'e her kesimden insanın katıldığı sınav 2 saat sürdü.

Sınav sonrası açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, 6 yıldır bu sınavı yaptıklarını ve her geçen sene daha fazla katılımın olduğunu dile getirdi.

Şanlıurfa’da toplam 105 okulda sınava girildiğini söyleyen Göven, “Türkiye genelinde 6’ncısını düzenlediğimiz ‘Onu Oku Onu Yaşa’ temasıyla hazırladığımız Siyer sınavına bugün 200 bine yakın kişi katılımıyla gerçekleşiyor. Şanlıurfa genelinde 26 binin üzerinden katılım var. Şanlıurfa merkezde ise 11 bin 500 üzerinde bir katılım var. Bu katılımın ağırlığı gençler ve çocuklardan oluşuyor. Şanlıurfa merkezde 34 okulda, ilçelerle beraber 105 okulda sınav gerçekleştiriyoruz. Katılım oranı yüksek Elhamdülillah yüzde 90’nın üzerinde bir katılım var. Bunu kitapçık sayısı üzerinden biliyoruz. Bazı okullara gönderdiğimiz kitapçık sayısı yetersiz kaldı bunlara takviyeler yaptık. Bu sınav gösteriyor ki gençlerimiz ve halkımız Peygamber Efendimizin sevgisi ile coşuyor. Yani Peygamber Efendimizin sevgisine muhtaç, bizde Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. İnsanların gönüllerine Peygamber Efendimizin aşkının yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Burada velilere de seslenen Göven, “Biz velilerimizden de şunu talep ediyoruz. Çocuklarımız Siyer Sınavı'na çalıştılar. Peygamberimizin hayatını okudular. 2 ay boyunca 2-3 defa okuyan çocuklar var. Velilerimizden istediğimizde bunun devamını getirmeleri ve çocuklarına Peygamber Efendimizin hayatını örnek almalarını tavsiye etmenleridir. Çünkü Peygamber Efendimizin hayatının kendimize örnek alırsak toplumumuz kurtulur. Toplumda tehlikeler yok olur, madde bağımlılığı ortadan kalkar. Allah’u Teala Kur’an’ı Kerim'de buyuruyor ki 'Peygamberimizde sizin için çok güzel örnekler vardır.' Âlemlere rahmet olan bir Peygamberin yolunu takip edersek, onun hayatını kendinize rehber edinirsek memleketimizde kurtulur.” İfadelerini kullandı.

“Şanlıurfa genelinde dereceye gireceğimi umuyorum”

Duygularını paylaşan öğrenci ve velileri de Kutlu Doğum Siyer Sınavını tertipleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ederek sınavın güzel geçtiğini söyledi.

Soruların kolaylaştırılarak hazırlandığını söyleyen 7. sınıf öğrencisi Muhammed Aslan, “Sınav geçen seneye göre daha iyiydi. Sorular daha kolaylaştırılmıştı. Kitap niteliğe göre daha iyi hazırlanmıştı. Sınavda heyecan da vardı tabi. Şanlıurfa genelinde dereceye gireceğimi umuyorum. Sınav kitabından notlar çıkardım. Hepsini tekrar ederek hazırlandım.” dedi.

Sınavda dereceye gireceğini bekleyen 7. sınıf öğrencisi Muhammed Said Özaydın, “Ben de Siyer Sınavı'na girdim. Kitaptan çıkmasına rağmen sınav biraz zordu. Kitap nitelikli olarak her şeyi belirtmişti. Geçen sene de sınava girdim onda bu kadar ayrıntı yok. Kitabı birkaç sefer okudum. Kitapla alakalı sorular çözdüm. Bilmediğim konularda öğretmenlerime sordum. Sınavda dereceye girmeyi bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sınavın güzel geçtiğini söyleyen 6. sınıf öğrencisi Ayşe Hümeyra Görgün, “Sınav güzel geçti ama sorular zordu. Sınava çalışmamız lazımdı ama günler az kalmıştı. 2 gün boyunca okudum sonra da aklımda kalanları yazarak not aldım. Sonradan anneme bana soru sormasını istedim.” şeklinde konuştu.

“Peygamberimizle alakalı unuttuğumuz bilgileri bu sınavlarla tekrar hatırlatıyorlar”

Sınav vesilesiyle Hz Muhammed'in hayatını tekrar okuduğunu söyleyen 7. sınıf öğrencisi Mehmet Terzioğlu, “Sınav normaldi çok zor değildi. Peygamberimizle alakalı unuttuğumuz bilgileri bu sınavlarla tekrar hatırlatıyorlar. Bu sınavı gerçekleştirenlerden Allah razı olsun. Kitabı evde okuyarak bitirdim.” dedi.

Siyer sınavının çok güzel hazırlandığını söyleyen İbrahim Halil ise şöyle konuştu: “Bu sınavı tertipleyenlerden Allah razı olsun. Çocuklar ve gençler sınava çok güzel hazırlanmışlar. Ellerinden geleni yapmışlar Allah herkesten razı olsun. Gençlerin seviyelerine göre sorular sorulmuştu. Kitabı bir defa okudum.”

6. sınıf öğrencisi İmam Ölçer de kitabı anlayarak okuduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “sınav çok kolaydı. Ama zor sorular da vardı. Sorular çok kaliteliydi. Sınavı yapanlardan Allah razı olsun. Keşke ortaokul öğrencilerine de umre ödülü olsaydı. Kitabı anlayarak bir sefer okudum. Okula babam ile birlikte geldim. Hocalarımız kayıtları duyurdu ama biz internetten kayıt yaptık.”

Sınava hazırlandığı için ikinci olmayı beklediğini söyleyen 5. sınıf öğrencisi İsmail Talha Rağbetli, “Heyecanım pek yoktu çünkü sınav kolaydı. Sınava çok hazırlanmıştım. Bundan dolayı ikinci olmayı bekliyorum. Sınavda tüm soruları yaptım. Çocuklar boş boş zaman harcayacaklarına Peygamberimizin hayatını okusunlar. Peygamberimizin hayatını araştırsınlar.” ifadelerini kullandı.

“Peygamber efendimizin hayatını çocuklarımıza aşıladıkları için çok minnettarız”

Öğrenci velisi Cemal Şeker de bu manevi atmosferi yaşattıkları için yetkililere teşekkür ederek, “Bu tür organizasyon yapan büyüklerimize teşekkür ederim. Peygamber efendimizin hayatını çocuklarımıza aşıladıkları için çok minnettarız. Bizlerde çok mutlu olduk gelip okulda çocuklarımızın heyecanına ortak olduk. Çocuklarımız siyer sınavına büyük aşkla çalıştılar. Akşamları bir heyecan vardı oğlumda. Karaköprü ilçesinden buraya kadar geldiğimizde yolda oğlum soru sormamı istiyordu. Bu atmosfer için çok duygulandık çok hoşumuza gitti.” şeklinde konuştu.

İLKHA













































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.