Şanlıurfa’da bir kuaför salonu ve 4 yerleşim yeri karantinaya alındı

Şanlıurfa’da bir kuaför salonu ve 4 yerleşim yeri karantinaya alındı

Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir erkek kuaför salonu ile birlikte 4 yerleşim yerinde karantina tedbiri uygulanırken, 7 yerleşim yerinde karantina uygulaması kaldırıldı.

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla karantinaya alınan yerleşim yerlerine yenileri eklenirken, karantina süresi dolan bazı yerleşim yerlerinde de karantina uygulaması sonlandırıldı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında, Haliliye İlçesi Bahçelievler Mahallesi 123’üncü Sokak’ta faaliyet gösteren bir erkek kuaförü çalışanlarınca maske takılmaması, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi, pozitif çıkan vakanın diğer çalışanlar ile yakın temaslı olması ve bilim kurulu önerilerine uygun çalıştırılmaması nedeniyle kuaför çalışanlarının karantinaya alınarak kuafördeki faaliyete 14 gün süreyle ara verilmesine karar verildi.Ayrıca Eyyübiye, Karaköprü ve Suruç ilçelerinde bulunan 4 yerleşim yerinde yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda Covid-19 pozitif tespit edildiğinden hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Siverek, Viranşehir ve Haliliye ilçelerindeki 7 yerleşim yerinde 14 gündür süren karantina uygulamasının sonlandırıldığı kaydedildi.


Şanlıurfa’da bir kuaför salonu ve 4 yerleşim yeri karantinaya alındı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.