Şanlıurfa’da Corona virüs ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

Şanlıurfa’da Corona virüs ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

​Çin’de ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesine yayılan Corona virüse karşı Şanlıurfa’da alınan tedbirler düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Şanlıurfa Valiliğinde düzenlenen basın toplantısına, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe belediye başkanları, kamu kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs hastalığına karşı, Şanlıurfa’da ilk günden beri tedbirler alındığını ve çalışmalar yürütüldüğünü belirten Erin, olağanüstü hiçbir durumun olmadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı ve ilgili tüm kuruluşların aldığı tedbirler sayesinde, salgın hastalık karşısında çok iyi bir durumda olduğunu ifade eden Vali Erin, ocak ayından itibaren Şanlıurfa’da da tüm tedbirlerin alındığını bu amaçla beş kez toplantı yapılarak sürecin yönetildiğini dile getirdi.

“Şanlıurfa’da 14 kişiye ait Corona virüs testleri negatif çıktı”

İl merkezi, ilçeler ve Suriye’deki Barış Pınarı Bölgesi olan Tel Abyad ve Resulayn’da gerekli önlemlerin ilk günden alındığını kaydeden Erin, şüpheli olarak nitelendirilen vakalara hızlı şekilde müdahale edildiğini, gözetim altına alınan 14 kişiye ait Corona virüs testlerinin negatif çıktığını açıkladı.

Okulların tatil edildiğini ve kamu kuruluşlarında çalışanlar için gerekli idari izinlerin verildiğini belirten Erin, tüm okulların virüse karşı etkili solüsyonlarla dezenfekte edildiğini, kamu kurum kuruluşlarının birçoğunda bu çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

“Akçakale ve Ceylanpınar sınır kapılarında da gerekli tüm tedbirlerin alındı”

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, toplu taşıma araçları, halkın yoğun yaşadığı yerlerle ilgili çalışmaların yapıldığını ve bu çalışmaların kamu kuruluşları, parklar, bahçeler, alışveriş merkezleri, otogarlar, havalimanı gibi yerlerde de sürdürüldüğünü açıklayan Erin, Akçakale ve Ceylanpınar sınır kapılarında da gerekli tüm tedbirlerin alındığını kaydetti.

“Fırsatçılara meydan verilmeyeceğiz”

Vatandaşların ve basın kuruluşlarının, devletin açıklamaları ve bilgilendirmeleri dışındaki duyumları dikkate almaması, panik oluşturacak söylemlerden kaçınılması gerektiğini ifade eden Erin, gerekli durumlarda Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık İl Müdürlüğü gibi resmi kuruluşlarla irtibat kurarak teyit istemesinin önemli olduğunu söyledi.

Gıda ve hijyen malzemelerinin satıldığı noktalarda hijyen ve fiyat denetimlerinin Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yoğun şekilde başlatıldığı bilgisini veren Vali Erin, kanunun verdiği yetkilere dayanarak fırsatçılara meydan verilmeyeceğini dile getirdi.

Şanlıurfa’da 11 Nisan ve Ramazan etkinlikleri iptal edildi

Corona virüs tehdidine karşı Cumhurbaşkanlığında konuyla ilgili toplantılar yapıldığını, ardından genelgeler ve talimatlar çıkarıldığını hatırlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, Şanlıurfa’daki hijyen çalışmalarının bu genelge ve talimatlar öncesinde Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde oluşturulan kurul doğrultusunda, belediyeler tarafından başlatıldığını ifade etti.

Genelge ve talimata dönüştürülen tedbir çalışmalarının, Valilik aracılığıyla kurum ve birimlere iletildiğini, bu doğrultuda gerekli çalışmaların yapıldığını dile getiren Beyazgül, kitlesel hareketin yoğun olduğu belediye otobüsleri, camiler ve benzer toplu yaşam alanlarının dezenfekte işlemlerinin periyodik olarak yürütüldüğünü söyledi.

“110 personelle dezenfekte çalışmaları yürütülüyor”

Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinin katılımıyla oluşturulan komisyonların bir takım tedbir kararları aldığını ve bunları uygulamaya koyduğunu belirten Beyazgül, toplam 110 personelin dezenfekte çalışmalarını sürdürdüğünü ve birçok noktada püskürtme dezenfektan uygulamasını hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Corona virüs tedbirleri kapsamında büyükşehir belediyesine ait spor salonları, kültür merkezleri, yüzme havuzları, engelli koordinasyon merkezleri, kütüphaneler gibi yerlerde yapılacak tüm etkinliklerin, Milli Eğitim Bakanlığının ilan ettiği tedbirlerle eş zamanlı olarak durdurulduğunu açıklayan Beyazgül, 11 Nisan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri ile Ramazan etkinlikleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

11 Nisan etkinliklerinin birçoğunun iptal edildiğini ve ertelendiğini, Ramazan ayında gerçekleştirilmesi düşünülen Ramazan Sokağı ve toplu yemek etkinliklerinin de iptal edildiğini açıklayan Beyazgül, Ramazan bereketini farklı yöntemlerle vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.

Toplantı sonunda Vali Erin ve Beyazgül Corona virüs ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İLKHA


Şanlıurfa’da Corona virüs ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

Şanlıurfa’da Corona virüs ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

Şanlıurfa’da Corona virüs ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

Şanlıurfa’da Corona virüs ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler