Şanlıurfa'da Covid-19 nedeniyle 55 yerleşim yeri karantinaya alındı

Şanlıurfa'da Covid-19 nedeniyle 55 yerleşim yeri karantinaya alındı

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile kent merkezinde bulunan 55 yerleşim yerinde karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararla karantinaya alınan yerleşim yerlerine yenileri eklenirken, bazı yerleşim yerlerinde ise karantina uygulaması sonlandırıldı.

Konuya ilişkin İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararda, "Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda Covid-19 pozitif tespit edildiğinden Covid-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Akçakale ilçemizde 2, Ceylanpınar ilçemizde 7, Eyyübiye ilçemizde 11, Haliliye ilçemizde 12, Harran ilçemizde 2, Siverek ilçemizde 2, Karaköprü ilçemizde 16, Halfeti, Suruç ve Viranşehir ilçelerimizde de birer farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir." denildi.

Aynı kararla 34 yerleşim yerinde karantina uygulamasının sona erdirildiği belirtilerek, Eyyübiye ilçesinde 3, Haliliye ilçesinde 7, Karaköprü ilçesinde 11, Suruç ilçesinde 4, Viranşehir ilçesinde 7, Ceylanpınar ve Siverek ilçelerinde de birer farklı adreste karantinanın sonlandırılmasına karar verildiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler