Şanlıurfa'da halkın inancıyla uyuşmayan kutlamaya anlam verilemedi

Şanlıurfa'da halkın inancıyla uyuşmayan kutlamaya anlam verilemedi

Peygamberler şehri Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünün halkın inancıyla uyuşmayan konserle kutlanmasına anlam verilemedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü dolayısıyla konser düzenledi.

Rabia Meydanı'nda gerçekleştirilen konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve vatandaşlar katıldı.

Peygamberler şehrinde düzenlenen bu konsere şarkı ve türkü seslendirmek üzere ses sanatçısı Neşe Yılmaz (Zara) çağırıldı ancak şarkıcının İslami adaba uymayan kıyafetle sahneye çıktığı gözlendi.

Belediyenin, toprakları işgale uğramış inancına bağlı bir halkın işgalcileri memleketinden kovmasının yıl dönümünü bu şekilde kutlamasına anlam verilemedi.

Günlerdir yapılan kutlamalarda müzikal öğeleri öne çıkararak, kurtuluşun en önemli öğesi olan inanç olgusunun geri plana itilmesi ise handikap olarak algılandı.

O günkü kötü şartlarda bile işgalcileri geldikleri yere gönderen kurtuluş ruhunun yeni nesillere aktarılması gerektiği etkinliklerde içi boş, eğlenceden ibaret yaklaşım sergileniyor.

Hz. Muhammed'in veladetinin kutlandığı bugünlerde Kutlu Doğum coşkusuyla desteklenmesi gereken etkinlikler kapsamında böyle bir konserin düzenlenmesi kafa karışıklığına neden oldu.

Hatırlanacağı üzere, daha önce de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Kadınlar Günü dolayısıyla şehre bazı mankenleri getirip, çeşitli yerlerde sahneye çıkarması tepki toplamıştı.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.