Şanlıurfa’da hayvanat bahçesi yapılacak

Şanlıurfa’da hayvanat bahçesi yapılacak

​Şanlıurfa'da 100 dönüm arazi üzerine hayvanat bahçesi kurulacak.

Hayvanat bahçesinde; şehrin doğasına uygun kentte bulunan önemli hayvanlar başta olmak üzere yırtıcılar, kara hayvanları, sürüngenler, böcek evi, kuş evi, kelebekler evi, su hayvanları olacak.

Hayvanat Bahçesi yapım çalışmaları öncesi alanda incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, projenin detayları hakkında teknik personel ve üst yönetimle istişarede bulundu.

Şanlıurfa’nın geleceğini şekillendirdiklerini belirten Beyazgül, “Hayvanat bahçesi çalışmaları için proje startını verdik, inşallah kısa süre içerisinde tamamlanacak” dedi.

Beyazgül, “Halil-ür Rahman Kent ormanımız daha önceden ağaçlandırılmış ama bu ormanımız içerisinde halkımızın bir beklentisi var. Hayvanat bahçesi çalışmaları için proje startını verdik. İnşallah yakın bir zamanda tamamlanacak. Öte yandan burada ikinci bir çalışmamız da var. O da Kır Bahçesi şeklinde düğünlerimizin, etkinliklerimizin yapılacağı bir alan yapmak. Burası Şanlıurfa’ya çok hâkim bir alan ve bu alanı çok iyi şekilde değerlendireceğiz. Gün batışının izlendiği çok güzel bir mekân ve Urfa’yı seyrettiğimiz bir alan olacak.” şeklinde konuştu.

İLKHA


Şanlıurfa’da hayvanat bahçesi yapılacak

Şanlıurfa’da hayvanat bahçesi yapılacak

Şanlıurfa’da hayvanat bahçesi yapılacak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler