Şanlıurfa’da Kıbrıs gazilerine "Millî Mücadele Madalyası" verildi

Şanlıurfa’da Kıbrıs gazilerine "Millî Mücadele Madalyası" verildi

Şanlıurfa'da düzenlenen törende Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilere "Millî Mücadele Madalyası ve Beratı" verildi.

Şanlıurfa'dan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler için "Millî Mücadele Madalyaları ve Beratları Tevcihi Töreni", Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve protokol üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda düzenlenen törende okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, şehitler ve ebediyete intikal etmiş gaziler için dua edildi. Vefat eden gazilerin Millî Mücadele Madalyaları, yakınlarına verildi.

Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 130 Kıbrıs gazisi için hazırlanan Millî Mücadele Madalyası tevcih töreninde bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin; Kıbrıs Barış Harekâtından, "Barış Pınarı Harekâtı"na kadar olan süreçte, millet olarak karşı karşıya kaldığımız durumların analizini yaptı.

Vali Erin, "Zalimlere karşı ancak Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğumuz ruhla mücadele ederek üstesinden gelebiliriz. Bunu tekrar başarabiliriz. Atalarımızın, dedelerimizin kahramanlığına, fedakârlığına o zaman layık olduğumuzu söyleyebiliriz." diye konuştu.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ise, Millî Mücadele Madalyası olan gazilerin büyük kısmının, hava muhalefeti nedeniyle törene katılamadığını belirtti.

Konuşmaların ardından, Şanlıurfalı Kıbrıs Gazilerinin madalyaları Vali Erin ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.