Şanlıurfa’da mağdur aile 7 yıldır akrep ve yılanların korkusuyla yaşıyor

Şanlıurfa’da mağdur aile 7 yıldır akrep ve yılanların korkusuyla yaşıyor

Şanlıurfa'da 5 çocuğu ile birlikte yaşayan Toprak ailesi, evlerinin yanında bulunan harabe evden dert yanıyor.

Şanlıurfa’nın Yıldız Meydanı civarında bulunan ara sokakta yaşayan Toprak ailesi, evlerinin yanında bulunan metruk binadan evlerinin içine akrep ve yılanların geldiğini belirterek sorunlarının çözülmesini istiyor.

Evlerinin yanında terk edilmiş harabe evde,  yılanlarla, akreplerle yaşam mücadelesi veren aile, yetkililerin sorunlarını duyarsız kaldığını belirterek Cumhurbaşkanından yardım istedi.

Yetkililere defalarca başvurduklarını ama başvurularına dönüş yapılmadığını ifade eden mağdur aile, zehirli hayvanlardan korunmak için nöbet tuttuklarını söyledi.

Toprak ailesi sorunları ile ilgili İLKHA’ya konuştu.

“Yetkililer bizi muhalefete teşvik ediyor”

Şanlıurfa’daki yetkililerin görevlerini yerine getirmediğini belirten Mükrim Doğan Toprak, "7 yıldır bu evde oturuyoruz. Biz tesadüfen taşındık, buradaki harabeyi görmedik. 70 yıllık metruk binanın içerisinde yılan, akrep, fare var.  Yılandan, akrepten, fareden ve madde bağımlılarından korunmak için yaz ayında eşimle beraber 4 saat nöbet tutuyoruz. Metruk binanın yüzde 35’i bizim evin avlusuna ait. Valiye 4-5 sefer bildirdik durumumuzu aldırış etmedi. Kaymakama, belediyeye kime söylediysek aldırış etmediler. Bu durumumuzu Sayın Cumhurbaşkanımıza iletiyorum. Buradaki yetkililerin hiçbiri görevini yapmıyor, gerçekten bizi muhalefete teşvik ediyorlar. Ben ve çocuklarım askerlik yaptık, takdirle teşekkürle bitirdik. 7 yıldır ben ve eşimin nöbet tutmaya ne suçumuz var?  Sahibi gelsin, temizlesin, ilgilensin. Buranın sahibini de devlet buldu."  ifadelerine yer verdi.

“Urfa’da ne kadar yetkili varsa hiçbiri görev yapmıyor”

Fare, akrep ve madde bağımlılarını görmekten bıktığını ifade eden Toprak, "Yetkililer, başka iş için kapı kapı dolaşırlardı ama şimdi yan gelip oturmuşlar. Çorba dağıtıyorlar, çöp konteynırı yapmışlar ama bize yardım yapmıyorlar. Ben onları Allah’a havale ediyorum. Urfa’da ne kadar yetkili varsa hiçbiri görevini yapmıyor. Eni sonunda meclise, Cumhurbaşkanımızın yanına, çocuklarımla beraber gideceğiz.  Ne gerekirse yapacağım, burada değil mecliste ölürüz. Yılan yavruları, fare, akrep ve madde bağımlılarından bıktık. Burayı temizleyin bir ev yapın aile otursun. Hiç değilse aile var diye korkumuz olmaz. Buranın tapusuyla biz müşterekiz. Satan emlakçı bizi kandırdı. Eşim valiyi aradı dediler ‘Nasıl valiyi arıyorsun?’ sen mülk amirisin gel buraya bir çözüm bul. Yapmıyorsan da bana yazılı bir kâğıt ver." şeklinde konuştu.

 “Harabe evin temizlenmesi için yetkililere sesleniyoruz”

Sorunlarına çözüm arayışı için yetkili kurumlara gittiğini ama çözüm bulamadığını belirten Mükrim Doğan Toprak'ın eşi Yağmur Toprak, "Biz bu evi aldığımız zaman burada harabe olduğunu bilmiyorduk. Geceleyin kiracı olarak paldır küldür geldik. Sabah dışarıya baktığımızda sandık ki komşular var. Yaz gelince baktık ki yılanlar, fareler üstümüze geliyor.

Madde bağımlıları buraya geliyor. Harabe evin temizlenmesi için yetkililere sesleniyoruz. Kaymakamlığa, savcılığa gittik ama nereye gittiysek kimse bizim ifademizi almadı. 5 tane çocuğum var." şeklinde konuştu.

7 yıldır sabaha kadar nöbet tuttuğunu söyleyen anne Toprak, "Bizim ricamız; yetki sahipleri veyahut Cumhurbaşkanımız bu konuya bir el atsın. Cumhurbaşkanımız buraya seçim zamanında geldiğinde bir dilekçe verdik. Kimseden sonuç alamadık. Bizde aileyiz, gücümüz olsa bu harabelerde barınmayız. 30 aydır eşim 1-2 bin lirayla evi geçindiriyor. Bir insan yılanlarla yaşayabilir mi? Yılan geldiğinde kapıyı mı çalacak? Yazın korunmak için eşim ve ben 7 yıldır sabaha kadar nöbet tutuyoruz. Askerlik yapmak istesem seve seve gider canımı veririm. Namusum, vatanım ve çocuklarım için canımı da veririm. Yılan ve fare için nöbet mi tutulur?" dedi.


Şanlıurfa’da mağdur aile 7 yıldır akrep ve yılanların korkusuyla yaşıyor

Şanlıurfa’da mağdur aile 7 yıldır akrep ve yılanların korkusuyla yaşıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.