Şanlıurfa'da patates dağıtımı sırasında yaşanan izdihamla ilgili açıklama

Şanlıurfa'da patates dağıtımı sırasında yaşanan izdihamla ilgili açıklama

Eyyübiye Kaymakamlığı, ihtiyaç sahibi ailelere patates dağıtımı sırasında yaşanan izdiham ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), çiftçinin elinde kalan soğan ve patatesi satın alarak vatandaşlara ücretsiz dağıtacağını açıklamıştı. Alımı yapılan ürünler, ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

Bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Eyyübiye ilçesinde 12 bin aileye yüzlerce ton ürün dağıtıldı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının yaşandığı Cumartesi günü Eyyübiye ilçesinde patates dağıtımı sırasında izdiham yaşanmış ve Coronavirus'ten dolayı uygulanan "sosyal mesafe" kuralı ihlal edilmişti.

17 Nisan 2021 tarihinde yaşanan izdiham görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Eyyübiye Kaymakamlığı konu ile ilgili açıklama yapma gereği duydu.

Açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 12 bin aileye yüzlerce ton ürün dağıtıldığı belirtilerek, "Tarım ve Orman Bakanlığının 08 Nisan 2021 tarihli ve 396932 sayılı yazısı ile üreticilerin elindeki arz fazlası patates ve kuru soğanların Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından satın alınarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ihtiyaç sahibi hanelere ücretsiz olarak dağıtılması işi kapsamında, ilçemize şimdiye kadar gelen yüzlerce ton ürün 12 bin aileye evlerinde teslim edilerek sorunsuz bir şekilde dağıtılmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında yardım dağıtımı sırasında izdihamdan dolayı istenmeyen görüntüler oluştuğu belirtilerek, "Olay günü de vakfımız personelince teslim alınan dört tır malzemenin üçü yine problemsiz bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Kalan son tırdaki malzeme de kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir an da oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur. Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük bir özen ve dikkatle devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler