Şanlıurfa'da PKK operasyonunda 9 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa'da PKK operasyonunda 9 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa'da PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda sansasyonel eylem hazırlığında olan bir örgüt mensubu yakalanırken, yakalanan şüpheli ile birlikte şüpheli şahsa yardım yataklık ettikleri belirlenen 8 şüpheli de gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 12 Haziran 2021 tarihinde, PKK'ye yönelik sürdürülen çalışmalar sonucunda; PKK adına kırsal alanda silahlı olarak faaliyet yürüttüğü, sansasyonel eylem amaçlı Şanlıurfa'ya geldiği şeklinde bilgiler elde edilen Azad Pirsus kod adlı S.P yakalandı.

Yakalanan şahsın vermiş olduğu ifade doğrultusunda, Suruç ve Viranşehir ilçeleri ile Gaziantep ilinde şüpheli şahsa yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 8 şüpheli, 18 Haziran 2021 tarihinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada yakalanan şahıslarla birlikte; bir adet M-16 marka piyade tüfeği, 7 adet M-16 marka piyade tüfeğine ait şarjör, 176 adet M-16 marka piyade tüfeğine ait mermi, bir adet M-16 marka piyade tüfeğine ait gece görüşlü termal dürbün, bir adet seri numarası silinmiş seyyar dipçikli Kaleşnikof marka silah, 3 adet Kaleşnikof şarjörü, 101 adet kaleşnikof silaha ait fişek, bir adet el bombası, 2 adet örgütsel fotoğraf, bir adet av tüfeği ve tüfeğe ait 6 adet fişek ve yasaklı yayınlar ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildiği ifade edildi.

Gözaltındaki işlemleri tamamlanan Azad Pirsus kod adlı S.P. isimli şahıs, 18 Haziran 2021 günü sevk edildiği adli mercilerce "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Yakalanan diğer 8 şahısla ilgili tahkikat devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler