Şanlıurfa'da sokağa çıkma kısıtlamasında 133 kişiye cezai işlem uygulandı

Şanlıurfa'da sokağa çıkma kısıtlamasında 133 kişiye cezai işlem uygulandı

Şanlıurfa'da sokağa çıkma kısıtlamasında 3 bin 155 iş yeri denetlenirken, 21 kişi hakkında ise maske ve sosyal mesafe ihlali nedeniyle işlem yapıldı.

Coronavirus salgınını önlemeye yönelik alınan tedbirler kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları boyunca Şanlıurfa’da ana caddeler ve kavşaklar, sıkı denetim altında tutuldu.

Kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, araçlarıyla dışarıda bulunan vatandaşlardan, kısıtlamadan muaf olup olmadıkları soruldu. Kısıtlama kurallarını ihlal edenler hakkında cezai işlem yapıldı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 27 Şubat 2021 Cumartesi günü 385 ekipten oluşan 261 araç ve bin 331 personel, 28 Şubat 2021 Pazar günü ise 392 ekipten oluşan 266 araç ve bin 360 personel rutin salgın denetimlerinde görev aldı.

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde iş yeri ve alan denetimleri, maske, mesafe, temizlik, izolasyon tedbiri ve sokağa çıkma kısıtlamalarını denetleyen ekipler, iki gün içinde 3 bin 155 iş yerini Coronavirus tedbirleri kapsamında inceledi. Kuralları ihlal ettiği belirlenen 9 iş yeri ile izolasyon tedbirini ihlal ettiği belirlenen bir kişi hakkında idari işlem yapan ekipler, iş yeri sahipleri ve çalışanlarını tedbirler konusunda bilgilendirdi.

26-28 Şubat 2021 tarihleri arasında 21 kişiye maske ve sosyal mesafe ihlali nedeniyle idari para cezası uygulanırken sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal ettikleri belirlenen 133 kişi hakkında da idari işlem yapıldı.

Vatandaşlara telefonla sağlık hizmetleri ulaştıran ve danışmanlık hizmeti veren çağrı merkezi ise, iki gün süresince 533 çağrı yaparak 329 vatandaşa mobil sağlık hizmeti ulaştırılmasını sağladı.

Salgın Denetim Merkezi verilerine göre, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanmaya başladığı 21 Kasım 2020 tarihinden 28 Şubat 2021 tarihine kadar Şanlıurfa genelinde 5 bin 709 kişi hakkında sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal etmeleri nedeniyle idari işlem yapıldı.

Maske zorunluluğuna uymayanlara yapılan işlem sayısı ise Şubat 2021 sonu itibariyle toplam 32 bin 305 kişi olarak kayıtlara geçti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler