Şanlıurfa'da sulama sezonu başladı

Şanlıurfa'da sulama sezonu başladı

Şanlıurfa'da başlayan sulama sezonu ile birlikte 2021 yılı sulama sezonunda toplam 3 milyon 40 bin 330 dekar tarım arazisinin sulanması hedefleniyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, ülkenin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması maksadıyla projeler üretiyor.

DSİ'nin Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından birisi olduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Bilindiği üzere 2021 yılı Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli tarafından 'Su ve Sulamada Hamle Yılı' olarak ilan edildi. Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezon diliyoruz. Bizler DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da, 7 Nisan  2021 tarihinde başlayan 2021 yılı sulama sezonunda toplam 3 milyon 40 bin 330 dekar tarım arazisinin sulanacağını ifade eden Yıldız, "Şanlıurfa İlimizde toplam 3 milyon 40 bin 330 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2021 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 2 Milyar 973 Milyon 443 bin TL katkı sağlanmasının hedefliyoruz." dedi. 


Şanlıurfa'da sulama sezonu başladı

Şanlıurfa'da sulama sezonu başladı

Şanlıurfa'da sulama sezonu başladı

Şanlıurfa'da sulama sezonu başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler