Şanlıurfa'da "Toplum Temelli Seracılık" Projesi ile ilk hasadın startı verildi

Şanlıurfa'da "Toplum Temelli Seracılık" projesi kapsamında serada yetiştirilen ürünlerin ilk hasadı yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Uluslararası Göç Kuruluşu (IOM) ile birlikte yürüttüğü "Toplum Temelli Seracılık" projesinde toprakla buluşturulan patlıcan ve salatalık fidelerinden ilk hasadı gerçekleştirildi.

Uluslararası Göç Kuruluşu (IOM) tarafından tamamı hibe yoluyla yapılan projede; istihdamın ve ekonominin yerel yönetimler tarafından desteklenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin 150 metrekare alan üzerine kurulu olan ve yenilenebilir enerjiden yararlanabilmek için modern ve tam otomatik bir sistem ile sulanan seralar, 30 ailenin ekmek kapısı oldu.

İlk hasadı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül gerçekleştirdi.

Seradaki hasadı yapılan ürünler, toplandıktan sonra pazarlarda satışa sunuluyor.

"Burada yetişen ürünler tamamen doğal ve organik"

Sebze ve meyve kurutma tesisi yanında kurulan seralarda ilk hasadı yapan Başkan Beyazgül proje ile hem ekonomiye katkı sağlandığını hem de istihdamın artırıldığını belirterek "içerisinde bulunduğumuz seraların sayısını artıma gayreti ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu seralar istihdamın artırılması açısından çok önemlidir. Belediyemiz öncülüğünde S.A.F Kadın Girişimi Üretim ve İşleme Kooperatifi ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir çalışma kapsamında burada çevre halkından çalışan ev ekonomisine katkıda bulunan kadınlarımız var. Burada yetiştirilen ürünler tamamen doğal ve organik bugün de ilk hasadı yaptık. Memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.


Şanlıurfa'da "Toplum Temelli Seracılık" Projesi ile ilk hasadın startı verildi

Şanlıurfa'da "Toplum Temelli Seracılık" Projesi ile ilk hasadın startı verildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.