Şanlıurfalı iş adamları pozitif ayrımcılık bekliyor

Şanlıurfalı iş adamları pozitif ayrımcılık bekliyor

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Resmi Gazetede yayımlanan kararın 6’ncı bölgedeki illeri olumsuz etkileyeceğini belirten Şanlıurfalı iş adamları, bu kararın batıdan Şanlıurfa iline gelmesi düşünülen yatırımları azaltacağını vurguladı.

Şanlıurfa’da bir araya gelen ekonomi dünyasından birçok STK temsilcisi, Cazibe Merkezleri kapsamında, 22 Şubat 2017 Tarihli ve 29987 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2017/9917 Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’a tepki gösterdi.

ŞUTSO binasında toplanan heyet, yapılan toplantının ardından basın açıklaması düzenledi. Açıklamada yeni alınan karar ile daha önce hayata geçirilen ve içerisinde Şanlıurfa’nın da bulunduğu 6’ncı bölgeyi olumsuz etkileyeceğini belirten heyet, bunun Şanlıurfa iline gelmesi düşünülen yatırımları azaltacağını vurguladı.

Açıklamayı, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri adına Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Hasan Fehmi Hayırlı okudu.

Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması adına uygulamada olan cazibe merkezleri programı ve 6’ıncı bölge teşviklerinden kaynaklanan avantajların korunmasının önemli bir fırsat olduğunu belirten Hayırlı, “2017 yılının yeni teşviklerle yatırımlarda seferberlik yılı olarak lanse edildiği şu günlerde bir milyon 940 bin 627 nüfusu 19,5 yaş ortalaması ve 401 bin 68 Suriyeli sığınmacının yaşadığı Şanlıurfa için hükümetimizin 6’ncı bölge illeri için teşvik programlarında uyguladığı pozitif ayrımcılık adına yeni düzenleme yapması gerektiğine inanıyoruz. Yatırımcıların eski 6’ncı teşvik bölgesi illerinde karşılaştığı özellikle enerji altyapısının düzeltilmesi ve enerji fiyatlarının yeni teşvik paketleriyle sübvanse edilmesi, eski cazibe durumumuzun muhafazası adına önemli bir adım olacaktır.” dedi.

6’ncı bölgede bulunan Şanlıurfa’nın Suriyelilerin en yoğun yaşadığı sınır illerden biri olduğunu hatırlatan Şanlıurfa Evren Sanayi Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan ise bu yüzden hükümetin Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık uygulaması gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasına; Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyüboğlu, Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı M. Şefik Bakay, Şanlıurfa Evren Sanayi Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan, Şanlıurfa ASKON Başkanı Orhan Şahin, ŞOSİAD Başkanı Abdülgani Hartavi, Şanlıurfa TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Halef Karataş, Şanlıurfa MİSİAD Başkan Yardımcısı Müslüm Özyavuz ve Şanlıurfa Zirai Aletler ve Motorlu Vasıtalar Odası Başkan Yardımcısı Suphi Engül katıldı.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler