Şanlıurfalı öğrenciler: "Uzaktan eğitim devam etmeli"

Şanlıurfalı öğrenciler: "Uzaktan eğitim devam etmeli"

EBA TV üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için başlatılan uzaktan eğitim, Şanlıurfalı öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca Coronavirüs salgını nedeniyle okullara ara verilmesiyle hayata geçirilen uzaktan eğitim sistemini beğenen öğrenciler, derslerin uzun sürmesini ve okullar açıldıktan sonra da sistemin devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Derslerin çok kısa sürdüğünü ifade eden öğrenciler, derslerin biraz daha uzun sürmesi gerektiğini vurguladılar. Öğrenciler, uzaktan eğitim uygulamasının geç kalınmış bir uygulama olduğunu kaydettiler.

Derslerin kısa olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Okulu öğrencisi Muhammed Enes Uğurlu, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs nedeniyle 15 gün okullara ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 15 gün aranın ilk haftasının tatil, 23 Mart’tan sonra ikinci haftada ise uzaktan eğitim verileceğini söyledi. Bu eğitimler TV üzerinden EBA TV’den ve internet üzerinden veriliyor. Uzaktan eğitim dün başladı, ilk dersimiz çok güzel geçti. Ama zaman çok kısaydı. İyi anlatmalarına rağmen ders kısa sürdüğü için not almaya fırsat bulamadık.” diye konuştu.

“Güzel bir program yapmışlar ama biraz kısa”

Okulların açılmasını beklediğini dile getiren Adalet Nur Uğurlu, “Fevzi Çakmak İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisiyim. Derslerimizden geri kalmamak için EBA kanalından ders dinliyoruz. Güzel bir program yapmışlar ama biraz kısadır. Okulların açılmasını bekliyorum. Arkadaşlarımı ve öğretmenimi şimdiden çok özledim.” ifadelerini kullandı.

Okullara verilen aranın tatil olmadığını ifade eden Zehra Şeker ise şunları söyledi: “Okula gidemediğimiz için uzaktan eğitim görüyoruz. Bu tatil değil, uzaktan eğitim dönemidir. Sonuçta okula gidemiyorsunuz, televizyonda eğitim görüyoruz.”

Öğrencilerin televizyonlarına EBA TV kanalını yüklemesini isteyen Esra Şeker, “Coronavirüs salgını olduğu için herkes televizyondan ders çalışıyor. EBA kanalı olmayanlar bu kanalı yüklesinler. Hiç ders çalışamamaktansa dinlemek çok iyidir.” dedi.

“İnşallah okul açıldıktan sonra da devam eder”

Uzaktan eğitimin daha önceden başlaması gerektiğini vurgulayan Abdulsamed Aksoy, “Coronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de yaklaşık 30 kişi hayatını kaybetti ve maalesef okullarda tatil edildi. Devlet televizyondan bizim için bir nevi okul kanalı kurdu. Ben yeterli buldum ve çok güzeldi fakat bir şey söylemek istiyorum ki uzaktan eğitim daha önce çıkmalıydı. Daha önce çıksaydı daha güzel olurdu. Bir nevi bize dershane gibi her şeyi öğretmenler anlatıyor. İnşallah okul açıldıktan sonra da devam eder.” dedi.

"EBA TV'yi beğendim, inşallah devam eder"

İbrahim Halil Aksoy ise uzaktan eğitim ile ilgili şunları kaydetti: “Allah’ın izniyle inşallah virüs yok olup gider. Allah tüm sağlık çalışanlarımızdan razı olsun. EBA TV hakkında çok iyi şeyler düşünüyorum ve çok beğendim. İnşallah bunun devamı gelir. Sağ olsun devlet bize bu fırsatı sundu, izliyoruz. Çok güzel bir program oldu. Aynı yüz yüze olduğu gibi online eğitim oldu. Uzaktan eğitim güzel bir şey oldu. İnşallah daha güzel şeylere vesile olur.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler