Şanlıurfalılar siyonizme hizmet eden üslerin kapatılmasını istiyor

Şanlıurfalılar siyonizme hizmet eden üslerin kapatılmasını istiyor

Şanlıurfa'da, siyonist yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla toplanan Şanlıurfalılar, siyonistlere destek veren Türkiye'deki ABD üslerinin kapatılması gerektiğini vurguladı.

İşgalci siyonistlerin Filistin'de yaptığı saldırılara tepkiler her geçen gün artıyor. Siyonistlerin saldırılarında en az 25 Müslüman şehid olurken, 700'ün üzerinde Müslüman'da yaralandı.

Müslümanlar, düzenlemiş oldukları protesto gösterileri ile siyonist işgalcilerin zulmünü protesto ederken, Filistin halkının da yanında olduğunu haykırdı.

Şanlıurfa'da, siyonist işgalcileri protesto etmek amacıyla sabah namazının ardından düzenlen basın açıklamasına katılan Şanlıurfalılar, işgalcilerin saldırıları ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

Dünya polisliğine savunan ve dünyanın 172 ülkesinde üsleri bulunan ABD'nin, Türkiye'de bulunan İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması gerektiğini belirten Şanlıurfalılar, bu üslerin Filistin'deki Müslümanlara zarar verdiğini ifade etti.

Siyonist işgalcilerin kınamadan değil güçten anladığını belirten Şanlıurfalılar, tüm Müslümanlara çağrıda bulundu.

"Mescid-i Aksa meselesi bir şehir halkının meselesi değildir"

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da işgalci siyonistlerin saldırılarını artırdığına dikkat çeken Derviş Muhammed Yazıcı, "Siyonist, katil ve cüretkâr yahudi israil, Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs ve Filistin topraklarında işgal ve katliamlarını sürdürüyor. Her yıl olduğu gibi yine bu yıl Ramazan ayında son sürat ve şiddetle zulümlerine devam ediyor. Mescid-i Aksa meselesi; bir bölge, bir belde veya bir şehir halkının meselesi değildir. Gelmiş ve geçmiş olan bütün Müslümanların meselesidir. Bugün orada çiğnenen namus, ezilen Filistin halkına değil İslam ümmetine yapılmıştır. Üzerimize düşen görev; kendi yaşadığımız beldelerde meydanlara çıkarak Filistin'deki kıyama destek olmaktır. Kendi çevremizi bu kıyamdan haberdar etmektir. Belki bir zulmü engelleyemeyiz ama duyurabiliriz. Zulmü duyurmak; zulmü engelleme metotlarımızdandır." ifadelerini kullandı.

"Hükümetimizden İncirlik gibi üsleri bir an önce kapatmasını rica ediyoruz"

İncirlik ve Kürecik üslerinden kalkan uçakların Filistin halkına zarar verdiğini belirten Yazıcı, "Ülkemizde bulunan ABD destekli İncirlik ve Kürecik'ten kalkan uçaklar, Filistin'deki mücahit kardeşlerimize zarar veriyor. Kardeşlerimiz bunlar neticesinde şehid oluyor. Hükümetimizden İncirlik gibi üsleri bir an önce kapatmasını ve Filistin meselesinde kınamanın ilerisine geçerek fiili icraatlara geçmesini rica ediyoruz. israilin ancak güçten anladığını, laftan anlamadığını biliyoruz." şeklinde konuştu.

"Her Zaman Filistin halkının yanında olacağız"

 Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara seslenen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "İşgalci israil, Mescid-i Aksa'da bulunan kardeşlerimizi şehid etti. Tüm Türkiye'de olduğu gibi bizde Şanlıurfa'daki halkla, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerle bir araya geldik. Sabah namazından sonra dua ettik. Duadan sonra basın açıklaması yaptık. Buradan Mescid-i Aksa'da bulunan bütün kardeşlerimize sesleniyoruz. Urfa ve Türkiye'deki bütün kardeşleriniz, her zaman ama her zaman sizin yanınızda olacaklar. Eminim ki fırsat verilse; Urfa ve Türkiye'den milyonlarca insan Mescid-i Aksa'ya gider. Mescid-i Aksa'yı korumak için canını bile verir." ifadelerini kullandı.

"israilin anladığı dilden konuşmak gerekiyor"

Müslüman ülke iderlerinin israile karşı siyasi, askeri ve diplomatik girişimlerde bulunması gerektiğini vurgulayan Özaslan, "Buradan siyasi liderlerimize ve ülkenin idarecilerine seslenmek istiyorum. Halk olarak israili kınaya biliriz ama idareyi elinde bulunduran Müslüman ülkelerin liderleri siyasi, askeri ve diplomatik her türlü girişimde bulunabilir. israilin anladığı dilden konuşmaları gerekiyor. Bütün İslam işbirliği ülkeleri, bir an önce askeri güç ile Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da bulunması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"israili lanetlemek ve telin etmek için burada toplandık"

İşgalci israilin Kudüs'teki Müslümanlara zulüm uyguladığını belirten MEMUR-SEN Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, "Bugün Şanlıurfa sivil toplum kuruluşları ve hemşerilerimizle, Peygamberler Diyarı'na yakışır bir kalabalıkla israili lanetledik. israili lanetlemek ve telin etmek için burada toplandık. Terör örgütü israil, Kudüs'teki kardeşlerimize zulüm yapıyor. En son 20 kardeşimizi şehid ettiler, Allah onlara rahmet eylesin. Necmettin Erbakan'ın dediği gibi 'israil laftan değil, silahtan anlayacak kıvama gelmiştir.' Ülkemizin yöneticileri diğer ülkelerle bu diyalogu devam ettirerek bir an önce durumun çözülmesi ve zulmün bitmesiyle ilgili çabalar sarf etmektedir. Buradan tekrar israili lanetliyorum." diye konuştu.

"Büyük şeytan ABD'yi ve israili lanetliyorum"

Yapılan zulümlerin israilin yanına kâr kalmaması gerektiğine dikkat çeken Coşkun, "Arap Birliği, İslam Birliği, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlerin her zaman gözleri kör, sağır ve dilsizdir. Zulme tepki göstermeyip seyirci kalıyorlar. Alçak ABD'nin tepkisini de gördük. israili destekleyip Hamas'ın gönderdiği füzelerin yanlış olduğunu söylüyor. Zaten ABD'den sağlıklı bir destek bekleyecek durumda değiliz. Büyük şeytan ABD'yi ve israili lanetliyorum. Urfa'dan israilin yok olması için dua edeceğim. Rabbim, mazlum Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun." dedi.

"israil kınamadan değil güç ve kuvvetten anlar"

Filistinlilerin canları pahasına Kudüs'ü koruğunu belirten Mavi Marmara Aktivisti İHH gönüllüsü Eyüp Yaşar, "Şanlıurfa'daki STK'lar olarak israilin yaptığı vahşeti, bugün sabah namazı vaktinde lanetledik. Urfalı kardeşlerimizin gelmesiyle güzel bir ortam oluştu. Filistinli kardeşlerimiz, canlarını, gözlerini, ellerini ve ayaklarını kaybederek hepimizin koruması gereken Kudüs'ü canları pahasına koruyorlar. Bizlerde burada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Urfa'da sabah namazı vaktinde bu kadar kişinin bir araya gelip duyarlılık göstermesi güzel bir şeydir. israil kınamadan değil güç ve kuvvetten anlıyor. İnşallah bir an önce Türkiye'nin ve diğer ülkelerin desteğiyle israil gereken cevabı alacaktır. Filistin'deki kardeşlerimiz ciddi bir direniş gösteriyorlar. Allah, onlara güç ve kuvvet versin. Cumhurbaşkanı bir mesaj yayımlamıştı. Bende Allah'ın izniyle, yüz ve binlerce gönüllülerle Gazze'ye ve Kudüs'e gitmeye hazır olduğumuzu belirttim. Filistinli kardeşlerimizin arkasındayız. Kudüs'e ve Hamas'a selam! Direnişe devam." diye konuştu.


Şanlıurfalılar siyonizme hizmet eden üslerin kapatılmasını istiyor

Şanlıurfalılar siyonizme hizmet eden üslerin kapatılmasını istiyor

Şanlıurfalılar siyonizme hizmet eden üslerin kapatılmasını istiyor

Şanlıurfalılar siyonizme hizmet eden üslerin kapatılmasını istiyor

Şanlıurfalılar siyonizme hizmet eden üslerin kapatılmasını istiyor

Şanlıurfalılar siyonizme hizmet eden üslerin kapatılmasını istiyor

Şanlıurfalılar siyonizme hizmet eden üslerin kapatılmasını istiyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler