Şanlıurfalılar toplu taşıma ücretlerine yapılan zam hakkında ne dedi?

Şanlıurfalılar toplu taşıma ücretlerine yapılan zam hakkında ne dedi?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapma kararı aldı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Komisyonunda oybirliği ile kabul edilen zam kararı ile 2 Lira 25 kuruş olan toplu taşıma ücreti 2 Lira 70 kuruşa yükseldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Büyükşehirlerin kahir ekseriyeti içerisinde en ucuz toplu taşıma Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince yapılmaktadır. Şanlıurfa’da toplu taşıma fiyatlarında 17 aydır bir düzenleme yapılmamıştır. Ancak yaklaşık 200 halk otobüsü ve bunların çalışanları zararına taşımayı sürdüremeyecekleri bir noktaya geldiklerini belirtmişlerdir. UKOMEDEN oy birliği ile çıkan yeni düzenlemeye rağmen Şanlıurfa, toplu taşımada en ucuz İller arasında olmaya devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

2 Lira 25 Kuruş olan toplu taşıma araç ücreti, 2 Lira 70 Kuruşa yükseldi. Şanlıurfa Merkez-GAP Havalimanı ücreti 13 liradan 14 Liraya, Siverek Merkez-GAP Havalimanı ücreti 20 liradan 22 liraya, Hilvan-GAP Havalimanı ücreti 7 liradan 9 Liraya çıkarıldı. Göbeklitepe’ye giden araçlarının fiyatı ise 5 liradan 6 liraya yükseldi. Ayrıca 63 Balıklıgöl toplu taşıma aracının biniş fiyatı ise bir lira 30 kuruştan bir lira 70 kuruşa yükseldi.  Toplu taşımaya yapılan zamlar 1 Şubat 2021 tarihinden sonra geçerli sayıldı.

Şanlıurfalılar, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamla ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Toplu taşıma ücreti 2 lira 70 kuruş yerine 2,5 lira olabilirdi"

Toplu taşıma ücretini karşılayamayan insanların olduğunu ifade eden Muhammed Karataş, "Zor bir süreç yaşıyoruz. Birçok şeye zam geldi. Toplu taşımaya da çok fazla zam yapılmadı. Ulaşıma yapılan zamın çok fazla olmadığını düşünüyorum. Yağa, benzine yapılan zamdan sonra her şey normal olarak zamlanıyor. Her şey orantılı olarak ayarlanıyor. Ulaşıma yapılan zamdan dolayı ücreti ödeyemeyen insanlar da olabilir. Otobüs filomuz gayet iyi çalışıyor ve otobüslerin her yere gittiğinde biliyoruz. 2 lira 70 kuruş ücret çok fazla bir şey değil. 2 lira 70 kuruş yerine 2 buçuk lira olabilirdi." şeklinde konuştu.

"Toplu taşımaya yapılan zam hiç iyi olmadı"

Öğrenci kartlarına yapılan zammın öğrencileri olumsuz etkilediğini belirten Mehmet Aral, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, sadece toplu taşımaya değil her şeye zam yaptı. Öğrencilerin maddi imkânı yoktur, ödeyemez. Toplu taşımaya yapılan zam hiç iyi olmadı." diye konuştu.

"Ulaşıma zam yapılması benzinin litre fiyatının artmasıyla orantılıdır"

Şanlıurfa'nın ulaşım ücretinin yüksek bir ücret olmadığını ifade eden Abdulkadir Işık, "Diğer illerde otobüs ücretleri, 4-5 liraya kadar zamlandı. Şanlıurfa'da otobüs ücretinin 3 lira olması bence çok büyük bir ücret değil. Ulaşıma zam yapılması, benzinin litre fiyatının artmasıyla orantılıdır. Olaylara bağımsız bakmak gerekiyor." dedi.

"Param olsa yürümek yerine otobüse binerim"

Otobüs ücretinin yüksek olmasından dolayı 5 kilometre yol yürüdüğünü belirten Serhat Durdu, "Benim bildiğim kadarıyla Şanlıurfa'daki ulaşım ücreti, Türkiye'deki en ucuz ulaşım ücretidir. Belediye zam yaptığından dolayı 2 lira 70 kuruşa otobüse biniyoruz. Ciddi bir belediye sistemi olmalı. Sırf arkadaşlarımı görmek için 5 kilometre yol yürüyorum. Param olsa yürümek yerine otobüse binerdim ama maalesef param yok." şeklinde konuştu.

 "Toplu taşımaya indirim yapılacağı yerde zam yapılıyor"

Toplu taşımaya yapılan zam konusunda konuşan Seydi Yetim ise "Şanlıurfa küçük bir yerdir. Toplu taşımayı sadece yoksul insanlar kullanıyor. Zengin insanların arabaları var. Sen kalkıp otobüs ücretini 3 lira yapmışsın ama herkes bunu ödeyemiyor. Toplu taşımaya indirim yapacağın yerde zam yapıyorsun. Urfa halkı zor durumdadır." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.