Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde kurulan seralarda domates hasadı başladı

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde kurulan seralarda domates hasadı başladı

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Kaymakamlığı ve Uluslararası Göç Örgütü işbirliği ile yürütülen 3 bin metrekare modern sera projesinde ilk ürün hasadı başladı.

Seralarda incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Ömer Dereci çalışmalarla ilgili Kaymakamlık Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal'dan bilgi aldı.

Viranşehir'de ilk kez ısıtmalı bir sera sistemi kurduklarını kaydeden Dereci, "Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü ile birlikte yürüttüğümüz her biri bin metrekare 3 seramızda bu yıl domates fidesi ekimi yaptık. Seralardan ikisine salkım birine de yerli domates ekildi. Şu an domatesler olgunlaştı ve satışlara başladık. Sera projesi ile ilçedeki girişimciler için örnek bir çalışma ortaya koyduk. Viranşehir'in kendi sebze ve meyvesini üretmesini temenni ediyoruz. Isıtmalı serada yıl boyunca birçok farklı sebze ve meyve çeşidinin üretimini yapabileceğiz." ifadelerini kullandı.

Yoğun rağbet gören domates seralarında vatandaşlar organik olarak yetiştirilen domatesleri taze bir şekilde satın alıyor.

Serayı da inceleme fırsatı bulan vatandaşlar organik olduğu için domateslerin aroması ve tadından memnun olduğu belirtildi.

Ekim ayına kadar devam edecek domates üretiminin ardından serada kışa yönelik salatalık ve biber ekiminin yapması planlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.