Saray-Kırklareli yolu temel atma töreni yapıldı

Saray-Kırklareli yolu temel atma töreni yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Saray-Kırklareli Yolu Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Saray-Kırklareli Yolu Temel Atma Töreni’ne katıldı. Kurban Bayramının son gününde temel atma töreni vesilesi ile bir araya gelmiş olmanın mutluluk verici olduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, şöyle dedi:

“Tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2023 kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin her noktasına hizmet götürüyor, adeta ulaştırma ve altyapı alanında reformlar gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, ülkemizin her köşesinin dünya ile bağlantısını sağlamak ve kalkınmasına katkıda bulunmak. Böylelikle dünyada ve bölgemizde sarsılmaz bir ekonomik güç olma yolunda ilerleyen ülkemize bu yolda en büyük desteklerden birini vermek. İşte Kırklareli’miz de güzel vatanımızın her köşesi gibi bu büyük hedefe doğru ilerliyor, büyüyor, zenginleşiyor. En büyük dileğimiz sizlerin desteği ve hayır dualarıyla daha pek çok iş başarmak ve gelecekte evlatlarımıza imkanları daha geniş, daha zengin, daha güçlü bir ülke bırakmak. Bizlerle ve yaptıklarımızla iftihar etsinler, örnek alsınlar ve inşallah daha büyük işler başaracak gücü kendilerinde bulsunlar.”

Kırklareli’nin büyürken ihtiyaçlarının arttığını ve Bakanlık olarak bunların farkında olduklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, büyüme hızına ve artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak Kırklareli için yeni projeler ürettiklerini söyledi.

Kadim tarihi, kültürel dokusu ve eşsiz doğal güzellikleriyle Trakya’nın saklı cenneti Kırklareli’nin özellikle tarıma dayalı sanayinin hızla geliştiği bir merkez olduğuna dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, “Bugün de Kırklareli’mize iki bayram müjdesi ile geldik. Şu anda Saray-Kırklareli Yolu’nun temelini atıp ardından da Edirne-Kırklareli Yolu’nun 11 kilometrelik kısmını bölünmüş yol olarak hizmete açacağız.” ifadelerini kullandı.

2022 yılı ilk çeyreğinde bitirilmesi hedefleniyor

Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Temelini atacağımız, Kırklareli’ni Saray üzerinden bir başka tarım ve sanayi kentimiz Tekirdağ’a bağlayan Saray-Kırklareli Yolu’nun toplam uzunluğu 71,1 km. 11 kilometrelik Kırklareli Şehir Geçişinin üstyapı iyileştirmesiyle birlikte, Çakıllı, Vize ve Pınarhisar Çevre Yollarının dahil olduğu 27,5 kilometrelik kesim bölünmüş yol, kalan 43,6 kilometrelik kesim ise tek yol standardında tamamlanacak. 185 metre uzunluğunda 4 adet köprünün de yer aldığı 7,5 kilometrelik Pınarhisar Çevre Yolunu 2021 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Projenin tamamını ise 2022 yılı ilk çeyreğinde bitirmeyi hedefliyoruz. Projenin tamamlanmasıyla zamandan yıllık 78 milyon TL, akaryakıt tüketiminden ise yıllık 20 milyon TL olmak üzere, yıllık toplam 98 milyon TL tasarruf edilecek. Karbon emisyon salınımında ise 8 bin 823 ton azalma olurken çevresel açıdan da yeni yolumuzun katkılarını göreceğiz.”

İLKHA


Saray-Kırklareli yolu temel atma töreni yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler