Sason'da 2 bina karantinaya alındı

Sason'da 2 bina karantinaya alındı

Sason İlçe Kaymakamlığı, ilçe merkezi Orta Mahallesinde 2 binaya Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle karantina uygulandığını duyurdu.

Batman'ın Sason İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlçe merkezinde iki ayrı adreste (her iki adreste Orta Mahallesinde) Coronavirus (Covid-19) salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği, gerekli olan tüm sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alındığı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tüm vatandaşların kendi ikametlerinde kalmaları, çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları istenilen açıklamada, ilçeye ve köylere dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önemli olduğuna dikkat çekildi.

Yasakla ilgili denetimlerin yapılacağı ifade edilen açıklamada, yasağa riayet etmeyen kişilerin zorunlu karantina altına alınacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.