Savaşlardan beslenenler silah tüccarları emperyalistlerdir

Savaşlardan beslenenler silah tüccarları emperyalistlerdir

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyalarındaki savaşlardan beslenenlerin silah tüccarları ve emperyalistler olduğunu söyledi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Katar RAF ortaklığıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 990 Suriyeli yetim çocuğun kalabileceği dünyanın en büyük "Çocuk Yaşam Merkezi" dün düzenlenen törenle hizmete girdi.

Programın ardından değerlendirmelerde bulunan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'de yaşanan savaşın 6'ncı yılında bir milyonu aşkın çocuğun yetim kaldığını, bazı çocukların da insan kaçakçıları ve organ mafyalarının pençesine düştüğünü söyledi.

Bu savaşın Müslümanların kendi içerisinde akıl üretememesinden kaynaklandığını belirten Yıldırım, "Maalesef Müslümanlar kendi haklarını birbirine vermeyince doğal olarak emperyalist ve siyonist güçler devreye giriyor ve insanları silahla dost eder hale getiriyor. Bunun sonucunda da gördüğünüz gibi şu anda binlerce Suriyeli kardeşimiz yetim kaldı. Bu rakam tam olarak belli değil ama bir milyon kadar yetim çocuk olduğunu söyleyenler var. Sadece Türkiye'de 2 yıl önce 53 bin refakatsiz çocuk vardı. Biz sadece bunların bir kısmına bakabiliyoruz. Çoğu ortalarda yok." dedi.

"Bütün Müslümanların kanı bunlar için bir damla petrol değerinde değil"

Söz konusu merkezi yetim çocuklara sahip çıkma, başta barınma ve eğitim olmak üzere sağlık, rehabilitasyon, gıda, kıyafet gibi ihtiyaçların ev ortamında karşılanıp, psikolojik yönden desteklenmeleri amacıyla kurduklarını dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

"İşte biz de bu çocuklardan bin tanesini bu yaşam merkezinde barındıracağız. Eğitimlerini de burada tamamlayacaklar. Allah razı olsun bütün siyasi partiler katkıda bulundu. Davetimizi kırmayıp geldiler, bizi yalnız bırakmadılar. Umarım bu savaşlar artık durur çünkü bu savaşlardan beslenenler silah tüccarları, emperyalistler, enerji çıkarıp kendi topraklarına akıtmak isteyen sömürgecilerdir. Evet, Müslümanların kanı bunlar için hiçbir anlam ifade etmiyor. Bütün Müslümanların kanı bunlar için bir damla petrol değerinde değil. Ancak Müslümanlar kendi kanının değerini bilebilir. Artık uyanma vaktidir." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.