Savcı Sayan'a tehdit'e tepki Türkiye gündeminde yer aldı

Savcı Sayan'a tehdit'e tepki Türkiye gündeminde yer aldı

Sosyal medya hesapları üzerinden yayımladığı video ile tehditler savurarak, Sayan'ı hedef göstererek suikast çağrısı yapan İsviçre’de yaşayan HDP sempatizanı olduğu sanılan Abdulkadir Aktürk çıktı.

Kendisini tehdit eden şüphelinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma ile belirlendiğini sosyal medya hesabı üzerinden haber veren ve tehdit edildiği videoyu paylaşan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın paylaşımı kısa sürede sosyal medya hesabı Twitter'de TT olarak birinci sırada yer aldı.

Yapılan tehditlere her kesimden tepkiler geldi.

Sayan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve kendisine suikast düzenlenmesi için yöre halkına hedef gösteren şüphelinin kimlik bilgilerini, sosyal medya hesabından kendisine hakaret eden kişinin videosunu yayınlayan Sayan, hakaret videosu çeken kişinin İsviçre'de yaşayan Abdulkadir Aktürk olduğunu açıkladı.

Sayan yayınladığı videoya şu ifadeleri kullandı:

Sayın Süleyman Soylu'nun talimatıyla, Ağrı İl Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere emniyet görevlilerinin titiz çalışması sonucu bu alçağın İsviçre'de yaşadığı, gerçek adının Abdulkadir Aktürk olduğu görülmüştür. Devletimiz 2 saatte bu alçağın inini buldu. Haydi, HDP'liler ölüm emrimi veren türkücünüzü kınayın da görelim.

Abdulkadir Aktürk'ün Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan için yaptığı suikast çağrısında:

"Eğer korkak olmasan Savcı Sayan mıdır ne ş..... tekidir elini kolunu elinde de belediye telsizi var. Dolaşıyor. Bir tane babayiğit yav bir taş atın bir taş taş taş taş. Bulun bir taş atın yav. Adam bilsin ki he sağından solundan taş gelebilir. Adam yok bir olay yav. Şimdi bazı olaylar var. Diyelim gücünüz yetmez. Ulaşamıyorsunuz. Korumaları var. 300 400 tane koruması var. Polistir, komiserdir, emniyet amiridir, içişleri bakanıdır, bakandır, milletvekilidir her neyse. Yani Sayan Savcı nedir yav. Savaş Savcı'yı susturan tahrik olur. Efsane olur. Che Guevara olur. Neden ya. Siz neden bekliyorsunuz. Neye, neye. Ben 20 -18 yaşındaki gence sesleniyorum. Hı. 18 yaşındasın destan yaz. Efsane ol. Yiyeceğin 20 sene. 38 yaşında 40 sene 40 yaşında tığ gibi delikanlı çıkacaksın. Bundan daha neyi var." ifadelerini kullandığı görülüyor.

Videonun devamında Aktürk şunları söylüyor:

"Ben bunu size yolunu gösteriyorum. Ben ben ben ben. Ben söylüyorum. Ben. Susturun birileri çıksın, bunları sustursun. Partiyle alakanız olmasın. Siz partili de olamazsınız. Ben HDP'liye söylemiyorum. PKK'liye söylemiyorum. KCK'liye söylemiyorum. Söylemiyorum. Ben sıradaki Kürt gençlerine sesleniyorum. Sabahtan akşama kadar sokaklarda tiner içeceğinize, şarap içeceğinize atıp tutacağınıza, karı kız peşinde koşacağınıza destan yaz efsane ol be geri zekalı. Be geri zekalı git efsane ol. Destan yaz. Che Guevara ol hayvan. He yapmıyorsun onu. Ben Kürdüm deme. Alnına da, alnında bir alnında devşirme diye yaz. Alnına devşirme diye yaz. Git İstanbul'a mı dolaşıyorsun İzmir'e mi dolaşıyorsun. Antalya'ya mı gidiyorsun. Nereye cehennem oluyorsan ol. Yav çıldırmamak elde değil."


Savcı Sayan'a tehdit'e tepki Türkiye gündeminde yer aldı

Savcı Sayan'a tehdit'e tepki Türkiye gündeminde yer aldı

Savcı Sayan'a tehdit'e tepki Türkiye gündeminde yer aldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler