Savcılık'tan Ali İsmail Korkmaz açıklaması

Savcılık'tan Ali İsmail Korkmaz açıklaması

Eskişehir Cumhuriyet Bavşsacvlığı Ali İsmail Korkmaz ile ilgili açıklama yaptı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemleri sırasında kimliği belirsiz kişilerin saldırısı sonucu yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz olayı ile ilgili; 40 adet güvenlik kamerasına ait CD, recorder ve kamera kayıtlarının tutulduğu harddiskler üzerinde gerekli incelemeler yapılması için Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarlarına gönderildiğini bildirdi.

Soruşturmanın sürdüğü, olay bölgesinde keşif işlemi yapıldığı, çok sayıda kişinin tanık olarak dinlendiği ifade edilirken, Korkmaz'ın olay tarihinde üzerinde bulunan kıyafetleri üzerinde gerekli moloküler genetik incelemelerin yapılması için kıyafetlerinin kriminal laboratuvara gönderildiği kaydedildi. Yapılan inceleme sonucunda, Korkmaz'ın ölümünün 'kafa travmasına bağlı beyin kanaması sonucu husule geldiği' tespit edildiği vurgulanırken, Korkmaz'ın yaralanması olayında ihmali olduğu iddia edilen Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'nde görevli polis memurları ve Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açıldığı belirtildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Korkmaz olayı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Savcılığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, olay tarihi olan 03.06.2013 günü saat 00.15 civarında, maktül Ali İsmail Korkmaz'ın, elinde beyzbol sopası ve jop olan kimliği belirsiz 2-3 kişi tarafından ilin Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak üzerinde darp edilmesi olayı ile ilgili ilgili olarak, 'Kasten öldürme' suçundan soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2013/15656 numaralı dosyası üzerinden devam ettiği belirtildi.

OLAYA İLİŞKİN GÖRÜNTÜLER ANKARA'DA İNCELENİYOR

Yürütülen soruşturmaya ilişkin olarak, olay yeri yakınında bulunan çevre esnaf, kamu kurum ve kuruluşları, MOBESE görüntülerini içerir 40 adet CD temin edildiğinin vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi:" Olay yeri görüntülerini içerir 40 adet CD, kamera görüntülerinin kayıt edildiği recorder, harici harddiskler üzerinde gerekli bilirkişi incelemeleri yaptırılmıştır. Söz konusu kamera görüntülerinin bulunduğu 40 adet CD, recorder ve kamera kayıtlarının tutulduğu harddiskler üzerinde gerekli incelemeler yapılması için 28.06.2013 günü Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarlarına gönderilmiştir. Yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 19.06.2013 günü olay yeri olan ilimiz Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak üzerinde keşif işlemi icra edilmiş olup, olay yeri yakınlarında bulunan 3 esnaf tanık olarak dinlenmiştir."

Korkmaz'ın yaralanması olayında ihmali olduğu iddia edilen Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'nde görevli polis memurları ve Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açıldığının ifade edildiği açıklamada, bu dosyalarda şikayet edilen görevliler ile ilgili olarak 4483 Sayılı Yasa hükümlerine göre dosyaların Eskişehir Valilik Makamına ve Eskişehir Tepebaşı Kaymakamlığı'na gönderildiği kaydedildi.

KORKMAZ'IN ÜZERİNDEKİ KIYAFETLERİ KRİMİNAL LABORATUVAR İNCELEYECEK

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılarak, Korkmaz'ın ölümüne sebebiyet veren kişi ya da kişilerin tespit edilmesinin istendiği ve araştırmaların halen devam ettiğinin anlatıldığı açıklamada, şöyle denildi: "Olay ile ilgili çok sayıda tanık dinlenmiştir. 5726 Sayılı Tanık Koruma Kanunu'nun 3. Maddesine göre; gizli tanık olduğu iddia edilen kişinin 'Gizli Tanık' prosedüründen faydalanmak istediği yönündeki talebinin şüpheliye isnat edilen suçun örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlardan olmaması nedeniyle talebinin reddine yasal engel nedeniyle karar vermek gerekmiştir. Kaldı ki, bu karar ilgiliye tebliğ edilmesine rağmen bugüne kadar verilen karara karşı halen itiraz edilmemiştir. Ayrıca, Korkmaz'ın suç tarihinde üzerinde bulunan kıyafetleri üzerinde gerekli 'Moloküler Genetik' incemelerin yapılması için kıyafetleri Kriminal Labaratuvara gönderilmiştir."

"SORUŞTURMA SÜRÜYOR OLAYI GÖRENLERİ DİNLEMEYE HAZIRIZ"

Korkmaz'ın yaralanması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma devam etmekte iken, dün Korkmaz'ın yaşamını yitirdiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından maktul üzerinde gerekli adli ve tibbi inceleme yapılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda kişinin ölümünün 'kafa travmasına bağlı beyin kanaması sonucu husule geldiği' tespit edilmiştir. Yürütülen soruşturma dosyası halen derdesttir. Soruşturmaya iddia edildiği gibi 2 gün sonra değil derhal başlanılmıştır. Olay, ilk önce kasten yaralama şeklinde oluştuğu için olayın öğrenilmesi ile soruşturma derhal başlatılmıştır. Yukarıda belirtildiği gibi gizli tanıklık talebi yasal engel nedeni ile ret edilmiştir. Soruşturma halen devam ettiği için her zaman her türlü tanık dinlemek mümkündür. Bütün kamera görüntüleri üzerinde gerekli inceleme, bilirkişiler ve Jandarma Kriminal Laboratuvarı tarafından hassasiyetle yerine getirilmektedir. Meçhul şüpheliler titizlikle araştırılmaktadır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler