Seçmeli ders tercihi için bugün son gün

Seçmeli ders tercihi için bugün son gün

25 Aralık'ta başlayan, Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler seçmeli ders tercihleri bugün sona eriyor.

Okullarda "Seçmeli Dersler" bölümünde Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçimi için velilerin imzalayacağı dilekçelerle okul müdürlüklerine yapacakları başvuru bugün sona eriyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca alınan 19 Şubat 2018 tarihli ve 56, 57, 59, 60 sayılı kararları ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Ders seçimi" başlıklı 11'inci maddesi kapsamında, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için seçmeli ders tercihi son başvuru tarihi 9 Ocak Perşembe günü olarak belirtilmişti.

Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin, çocukların dinini öğrenmesi için büyük bir fırsat olduğunu, ahlaklı bir toplumun ahlaklı bireylerden geçtiğini söyleyen uzmanlar, bu nedenle Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili olduğunu belirtiyor.

Öğrencilerin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) hayatını öğrenerek O'nu daha iyi tanımaları gerektiğini belirten uzamanlar, bunun da küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleştiğini ifade ediyor.

Öğrenciler tarafından seçmeli olarak alınan derslerin, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacağı ve gençlerin daha sağlıklı yetişeceği belirtiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.