Şehid Hasan Tekin (18 Haziran 1990)

Şehid Hasan Tekin (18 Haziran 1990)

Şehid Hasan Tekin (18 Haziran 1990) Şırnak merkeze bağlı Çavuşan Köyü'nde göçebe hayatı yaşayan 6 çocuk babası Hasan Tekin...

Şırnak merkeze bağlı Çavuşan Köyü'nde göçebe hayatı yaşayan 6 çocuk babası Hasan Tekin...

Şırnak merkeze bağlı Çavuşan Köyü'nde göçebe hayatı yaşayan 6 çocuk babası Hasan Tekin, Şırnak Merkeze taşınarak bir mahalle bakkalı açar. Aynı mahallede bulunan cami imamının çocuklarla ilgilendiğini ve Kur'ân-ı Kerim dersleri verdiğini öğrenince kendi çocuklarını ve ağabeyi Reşit Tekin'in çocuklarını camiye göndererek İslami ilimler ve Kur'ân-ı Kerim öğrenmelerini ister. Hiç okul okumayan Şehit Hasan, çalışkanlığı ve fedakârlığıyla kısa sürede kendisini çevredekilere sevdirir. Kendisi de kısa süre sonra camiye giderek Kur'ân-ı Kerim öğrenmeye başlar ve büyük bir azimle 3-4 ay içinde Kur'ân'ı hatmeder. O dönemlerde Şırnak'ta PKK'nın çalışmaları da hız kazanmıştır. Şehit Hasan'a gelerek ondan kendileriyle birlikte hareket etmesini isterler. Bir süre PKK yandaşları şehidin bakkalına gelerek onunla konuşurlar. Ancak Şehit Hasan onların hal ve hareketlerini görünce, “Sizin hareketiniz ve yaptığınız davranışlar bana ters geliyor. Bu sebeple sizinle hareket etmem” diyerek onlardan bir daha dükkânına uğramamalarını ister. PKK'lılar da şehidi tehdit ederek oradan ayrılırlar.

Camide Kur'ân-ı Kerim dersleri alan şehidin hayatı kısa sürede değişir ve İslami hizmetlere başlar. Ağabeyi Reşit'le beraber mahallede İslami tebliğ yapan şehit, zamanla PKK'nin yaptığı kara propaganda sayesinde hedef haline gelir. Sık sık tehdit alan Şehit Hasan ve Ağabeyi Reşit yine bir yatsı namazından sonra evlerinde sohbet yaparlarken PKK'nın bombalı saldırısına uğrarlar. Şehit bu saldırıdan hafif yara alırken ağabeyi ağır yaralanır ve ayağından sakatlanır. Hemen hastaneye kaldırılan şehit ve ağabeyi iyileştikten hemen sonra hiç zaman kaybetmeden İslami hizmetlerine kaldıkları yerden devam ederler. Tehditlere boyun eğmeyen şehit, İslami hizmetlerinden bir an olsun geri durmaz. Aradan bir yıl geçer ve Şehit Hasan bahçede abdest alırken PKK'nın silahlı saldırısına uğrar ve 18 Haziran 1990 tarihinde şehadet mertebesine ulaşır.

DOĞRUHABER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler