"Şehid kanları bu topraklara bereket getirdi"

"Şehid kanları bu topraklara bereket getirdi"

Oğlu PKK/BDP'liler tarafından katledilen Behçet Durna, "Şehit kanları bu topraklara bereket getirdi." dedi.

HAKKÂRİ- Ubeydullah Durna'nın babası Behçet Durna, şehadet ayı münasebetiyle duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Allah’ın ‘şehid babası olma’ şerefini kendilerine bahşettiği için şükrettiklerini ifade eden Behçet Durna, Müslümanlardan davalarına sımsıkı sarılmalarını istedi.

“Oğlumun şehadetiyle gurur duyuyorum”

Oğlu Ubeydullah Durna’nın Allah yolunda şehid olduğunu söyleyen baba  Durna, “Oğlum Tüm zamanını yoksullara yardım emekle gençlere Kur’an- Kerim dersi vermek, gençlere dini kitaplar vermek, köyde mevlit düzenlemek ve Peygamber Efendimizin hayatını anlatmakla geçirdi. Yardım sever bir insan olduğu için hep komşu ve arkadaşlarının yardımına koşardı. Aynı şekilde derneğin bütün işlerine de koşardı. Böyle bir insanın şehadetiyle gurur duyulur” dedi.

 

Yüksekova da derneğe yapılan saldırıların ve atılan iftiraların her zaman kendisini tedirgin ettiğini ifade eden Durna, “Her gün oğlumu uyarıyordum. Ben onun dernekten vazgeçmesi için her yolu denedim olmadı. Şehit olacağı gün sabah evden çıkarken yolunu kestim ve gitmemesini söyledim. Ancak tüm çabalarıma rağmen, o bana ‘Allahın cenneti ucuz değil baba, bir canımız var oda Allah davası için neden feda olmasın’ dedi ve öğleden sonra şehadet haberini aldık. Onun niyeti bu yolda şehid olmaktı ve bu yolda canını verdi. Allah onun şahadetini kabul etsin bizi de şefaatinde mahrum etmesin.” ifadelerini kullandı.

“Onun kanı bereket oldu”

“Oğlumun şehadeti birçok hayra vesile oldu” diyen Baba Behçet Durna, “İlk olarak dost ve düşmanlarımız beli oldu. Gerçekten Allah onu kanını bereketini hem bizim hem de Yüksekova’da bulunan birçok kişinin uyanmasına vesile kıldı. Buna bire bir şahid olduk. Ben bir oğlumu Allah yolunda feda ettim Allah bu vesileyle bana binlerce oğul kazandırdı. Şuan yüzlerce gencin onun davasına yürüdüğüne şahid oluyoruz. Bunu gördükçe duygulanıyorum. Bu benim için en büyük kazançtır. ‘Allah yolunda can vermek en büyük arzumdur zaten.’ Diyen bir şehidin babası olmak büyük bir nimettir.” şeklinde konuştu.

Ubeydullah Durna’nın failleri neden bulunamıyor?

Mayıs ayında oğlunun şehadetinin 3. yılını tamamlayacağını ifade eden Baba Durna, “Malum oğlumun şehadeti Mayıs’ta üçüncü yılına girecek. Daha önce Yüksekova’da yaşanan birçok olayın failleri bulundu. Nedense birileri benim oğlumun katillerini örtbas etme çabasındadır. Şahsım ve avukatımızın bütün çabalarına rağmen bize en küçük bir bilgi kırıntısı dahi verilmedi. Devletin faillerini bulmak yerine örtbas etmenin çabalarına girişmesi oğlumun katledilmesi ‘devlet eliyle mi yapıldı’ şüphesini bizde uyandırdı. Çünkü polisin gözleri önünde oğlum Şehid edilmesine rağmen faillerin yakalanması için ciddi anlamda hiçbir girişimde bulunulmadı” diyerek mağduriyetlerinin devam ettiğini ifade etti.

Durna, “Oğlumun şehadeti vesilesiyle bize ilgi ve alakalarından dolayı bizi unutmayan bütün Müslümanlara şükranlarımı ifade ediyorum. Oğlumun şehadeti vesilesiyle birçok hakikati rabbim bizlere gösterdi. Sizin vesilenizle buradan bütün Müslümanlara davalarına sıkı sıkı sarılmalarını istiyorum. Allah Müslümanların yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

 (Murat Dalgın-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler