Şehid ölümü öldüren ölümsüzlüğün tarifidir

Şehid ölümü öldüren ölümsüzlüğün tarifidir

​Bingöl’ün Solhan ilçesinde "Şehidler Gecesi" etkinliğinde konuşan Bingöl Üniversitesi Öğr. Gör. İbrahim Dağılma, "Biz çok iyi biliyoruz ki şehid Allah içindir, şehid; ölümü öldüren ölümsüzlüğün tarifidir. Şehidin sevdası Allah’tır." dedi.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde Çağrı-Der tarafından ‘Şehidler Gecesi’ temalı konferans gerçekleştirildi.

Belediye Kültür Merkezinde, halklın yoğun katılımıyla yapılan konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Bingöl Üniversitesi Öğr. Gör. İbrahim Dağılma, Allah yolunda ölmenin önemine değinerek, Şubat ayında birçok dava adamı ve dava önderinin şehadete kavuştuğunu dile getirdi.

"Şahadet", "şehidlik" ve "şehidler" deyince akıllara Şubat ayı geldiğini hatırlatan Dağılma, "Niçin şubat ayı? Çünkü bir ilahi lütuf olabilir. Hepimiz şubatın soğuğunu biliyoruz. Genelde kışın en soğuk ayıdır. En etkileyici ayı derdik. Bir de ilginç bir tevafuktur ki yeryüzünün birçok coğrafyasında şahadetin ve şehidliğin yoğunlaştığı ay şubat ayıdır. Hama şehidlerini hatırlayalım, El-Halil şehidlerini hatırlayalım ve birçok diğer şehidleri hatırlayalım ve en son Mısır’da şehid olan, idam edilen 9 kardeşimizi hatırlayalım, hepsinin şehadeti Şubat ayıdır." dedi.  

Zamanın kıymeti ve önemine binaen iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Dağılma, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyle bir yapmalıyız ki bir ay gelince o ayı komple Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi Vessellem) kuşatmalıdır. Onu konuşmalıyız, anlamalıyız, Ondan bahsetmeli ve Onu yaşamalıyız. Bir ayımız gelecek ki, Hazreti Adem'den başlayıp Hazreti İsa'ya kadar ne kadar Peygamberlerimiz varsa, tevhid önderleri varsa onları konuşacağız. Bir ay getireceğiz önümüze Hazreti Asiye'den başlayıp Hazreti Meryem'le, Hazreti Hatice ile Hazreti Fatıma ile Hazreti Zeynep’le devam edip İslam’ın kadına vermiş olduğu misyonu konuşacağız. Diğer bir ayda Hazreti Resullullah'ın sahabelerinden konuşacağız. Hazreti Ömer'den konuşacağız, Hazreti Ali'den konuşacağız, Hazreti Osman'dan konuşacağız, Hazreti Ebubekir'den konuşacağız. Ve yine yeni bir ay geldi… Kaybolmuş değerlerimizden, bizden çalınan değerlerimizden, bize unutulan değerlerimizden konuşacağız."

"Şahit olmayan şehid olamaz, şehidliğin alameti şahit olmaktır"

"Allah aşkına kaç tanemiz şehidliği konuşurken gerçekten bir Hazreti Hamza, bir Amr Bin Cemûh ve bir Hazreti Hüseyin gibi ve arkamızda Rabbimizin katına şehid olmakla varan bu yiğitler gibi şehadeti yürekten konuşabilir." diye soran Dağılma, "Kavramlarımızı bizden çaldılar, kendileri kavramlarımızın içini doldurdular. Şehidliği de bizden çaldılar ve karşımıza demokrasi şehidi, basın şehidi gibi uyduruk şehid takımları çıkardılar. Varsın olsun onlar yine kendi ölüleri ve kendi ideolojileri için, fikirleri için olanlara 'şehid' desinler ama biz çok iyi biliyoruz ki şehid Allah içindir, şehid; ölümü öldüren ölümsüzlüğün tarifidir. Şehidin sevdası Allah’tır. O şehid olarak Allah’ın katına varsa bile yine Resullullah’ın hadislerinde belirttiği gibi tekrar dönüp Allah yolunda mücadele etmeyi isteyecek ve yine şehid olmayı isteyecek, yine dönmek isteyecek öylece devam edip gidecek. Allah-u Teâla şehidleri ölümsüz kılmakla geride kalan kardeşlerine eriştikleri nimetleri müjdelemek için ve o nimetlerin Allah yanında ne kadar fazla olduğunu bizlere kavramak için şehidleri ölümsüz kılmıştır. Yani şehidler için ölüm yoktur. Yalnız şunu bilmek lazım: Şahit olmayan şehid olamaz; şehidliğin alameti şahit olmaktır."

"Şehidlerimiz" adlı sinevizyon gösterimiyle devam eden program, yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler