Şehid Selhaddin Ürük mezarı başında anıldı

Şehid Selhaddin Ürük mezarı başında anıldı

Polisin gerçekleştirdiği saldırı sonucu hayatını kaybeden Hizbullah Cemaati liderlerinden Selahaddin Ürük, vefatının 13. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

MARDİN-Hizbullah Cemaati liderlerinden Selahaddin Ürük, Mazıdağı'nda mezarı başında anıldı.

Adana'nın Pozantı ilçesinde 2001 yılında polisin düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren Ürük, sevenleri tarafından unutulmadı. Vefatının 13. yıl dönümünde Ürük için mezarı başında program düzenlendi. Kalabalık daha sonra Ürük ailesi tarafından verilen yemekte buluştu.

Ürük için düzenlenen anma programında Yasin-i Şerif okundu ve dualar edildi. Saat 11.00'de başlayan programda Hamza Dağ, Molla Sabri Ortaç ve Ekrem Açılan birer konuşma yaptı.

Anma programında Ürük'ün vasıflarını anlatan Dağ, Selahaddin Ürük'ün çok düzenli ve planlı bir yaşantısı olduğunu söyledi. Dağ, şöyle konuştu: "Şehit, kanaatkâr ve mütevazıydi. Şehitlerin ortak özeliği, üç damla akıtmalarıdır: Gözyaşı damlası, ter damlası ve kan damlası. Selhaddin ağabey de gözyaşı dökmüş ter dökmüş ve kanıyla bunu taçlandırmıştır.
O, muhacerat gördü, o yokluk gördü, o evlat hasreti gördü, o yetinmesini biliyordu, o fedakârdı, parayı sevmezdi, o bir âlimdi, o boş durmayı sevmezdi, o tıp doktoru değildi; ama bir insan doktoruydu…"

Açılan ise yaptığı konuşmada Ürük'ün yakınlarına hitaben "Şehit bizim gururumuzdur, en çok da sizin şerefinizdir." dedi.

Konuşmasında şahadet makamının yüceliğine vurgu yapan Molla Sabri Ortaç da, "Allah bizi de şehitlerden eylesin, eğer şehitlerden olmazsak bile bunu arzulayan ve mükâfatını alanlardan eylesin!" diyerek duada bulundu.

Selahaddin Ürük'ün oğlu Beheşti Ürük, "Babamın şahadeti uyanışlara vesile olmuştur. O mübarek bir insandı. O ve onun gibi Şehitlerin ve dava adamlarının yolu sürekli devam edecektir." dedi.

Öğle namazından sonra verilen yemekle program sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler