Şehidin oğlundan anlamlı dua video

Şehidin oğlundan anlamlı dua video

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK/BDP'lilerin saldırısı sonucu şehit olan Ubeydullah Durna'nın 6 yaşındaki oğlu sadece Müslümanların ve Allah yolunda mücadele edenlerin şehit olabileceklerini idrak etmişcesine babasının arkadaşları için şehadet duasında

HAKKARİ - Yüksekova'da PKK/BDP yandaşlarının İslam aleyhinde slogan atarak saldırdıkları Mustazaf Der Yüksekova Şubesinde kurşunlanarak yaşamını yitiren Ubeydullah Durna için sevenleri şehadetinin 2. yıldönümünde mezarı başında bir anma programı düzenledi.

 

Babasının mezarı başında misafirleri karşılayan Şehidin 6 yaşındaki oğlu Hattap, babasının şehit olduğunu ve onu rüyasında gördüğünü söyledi. Bizim için de dua eder misin? Şeklindeki bir soruya küçük Durna, "Allah'ım amcalarımı şehid et ve cennete koy" şeklinde dua etti.


"Babasıyla ilgili tek hatırası"
Şehid Ubeydullah'ın iki çocuğundan biri olan ve şehadeti sırasında 4 yaşında olan Hattap babasını sık sık rüyalarında gördüğünü söyleyerek, babasıyla ilgili hatırasını şöyle anlattı: "Babamı çok seviyorum. Annem babamın ayakkabılarını temizledi. Sonra Babam Yüksekova'ya gitti. Ve şehid oldu."

 

Şehidin 8 yaşındaki kızı Şehadet ise babasını rüyasında gördüğünü ancak anlatmak istemediğini söyledi.
Öte yandan şehidin oğlu her zamanki gibi şehadet parmağıyla objektiflere poz verdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.