Şehirlerin kalbi camilerdir

Şehirlerin kalbi camilerdir

​Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir değerlendirmede bulunan Şanlıurfa İl Müftüsü, şehirlerinin kalbinin cami olduğunu bunun hatırlatılması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle İLKHA’ya bir değerlendirmede bulunan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, camilerin İslam’daki önemine değinerek, camilerin şehirlerin kalbi olduğunu her zaman hatırlatılması gerektiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her sene farklı bir temayla ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladığını ifade eden Açık, buy yılki temanın ise "Şehir ve Medeniyet" olduğunu belirtti.

Açık, “Peygamber efendimiz bir şehri ziyaret ettiğinde bir şehir kurmak istediğinde ilk yaptığı iş hicrette Medine-i Münevvere’ye Ravza-ı Mutahhara’yı kurması bir mescit kurması bu işin ne kadar önemli olduğunu, yani şehrin kalbinin mutlaka cami olduğunu hatırlatılması gerekiyor. Bu anlamda da camiler ve camilerde ki hizmet eden din gönüllülerin ve din görevlilerimizin haftası belirlendi. Yıllardan beri kutlanması devam ediyor.  Diyanet işleri başkanlığı bunu her yıl başka bir tema ile kutluyor. Bu yıl da ‘Şehir ve Medeniyet’ başlığı altında camiler ve din görevlileri haftasını kutlamaya başladık.” dedi.

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinliklerine dün itibariyle başladıklarını ifade eden Açık, “Dün itibariyle camilerimize hizmet eden müezzinlerimiz, imamlarımız, vaizlerimiz, Kur’an kursu hocalarımız ve müftülerimizden vefat edenleri unutmama anlamında onların ruhlarına bir mevlit okuduk ve onları anmış olduk. Bu vesileyle, ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’na dün öğleden sonra camilerle ve hat sanatıyla ilgili bir resim sergisi açtık. Bir nevi insanların görsel anlamda da şehrimizin dışında ki camileri de görmelerini istedik.  Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle etkinliklerimiz ve ziyaretlerimiz olacak.” şeklinde konuştu.

Bu haftayı kutlamalarında ki amaçlarına değinen Açık, “Amaç şu peygamber efendimizin buyurduğu gibi ‘Caminin süsü cemaattir’ bizde cemaatimize bir nevi manevi müşterilerimize camiyi sevdirmek, camiyi tanıtmak, camiye daha ne kadar insan gelebileceğini ve nasıl teşvik edebileceğimiz hususunda, küçüğünden, en yaşlısına kadar herkesin camiye gelmesini arzuladığımız için böyle bir hafta düzenliyoruz. Din görevlilerimizin de bu haftada bir nevi kendilerini iyi hissetmeleri, insanların, camianın ve toplumun onları unutmadığı ve önemsediğini hatırlatmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Açık, tüm din görevlilerinin ve din gönüllülerinin ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ederek, tüm görevlilerin camilerini ve görevlerinin ihmal etmemelerini diledi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.