Şehit Durna mezarı başında anıldı

Şehit Durna mezarı başında anıldı

PKK/BDP yanlıları tarafından 5 Mayıs 2011'de katledilen şehit Ubeydullah Durna, şehadetinin 2. yıldönümünde onlarca seveni ve akrabası tarafından mezarı başında anıldı.

HAKKARİ - PKK/BDP yanlılarınca 5 Mayıs 2011'de Mustazaf Der Yüksekova Şubesine düzenlenen saldırıda katledilen Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna'nın şehadetinin 2. yıl dönümü nedeniyle Düzenlenen programa şehidin ailesi akrabaları ve onlarca seveni katıldı.


Şehit Ubeydullah Durna'nın akrabaları ve köylüleri tarafından Yüksekova'nın Aksu (Gagewran) Köyü'nde düzenlenen mevlit programında şehadetin önemine vurgu yapılırken, şehidin yakınları ise Ubeydullah Durna'nın dosyasının raftan indirilmesini ve faillerin bulunmasını istedi.


Köy Camiinde okutulan Mevlidi Şerif ile başlayan program şehidin ailesine yapılan ziyaret ile devam etti. Daha sonra şehidin mezarı başına gelen şehidin akrabaları ve sevenleri burada dualar etti.


Burada yapılan duaların ardından bir konuşma yapan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş, Şehidin ailesine sabır tavsiyelerinde bulunarak, Şehidin en büyük intikamının karşı tarafın hidayetine vesile olunması ve onların hak yola gelmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.


"Bizim en büyük intikamımız şehidin davasını sürdürmek olacak"
Timurtaş Kürtçe yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Allah Resulü Hz. Vahşi'yi neden serbest bıraktı? Müslüman olduğu için onu öldürmedi ve onu İslam'a davet etti. Ve Müslüman olmasını sağladı. Yine Hz Hamza, Ebu Cehil'in Efendimize hakaret etmesi üzerine gitti. Kendisini vurdu. Allah Resulünün intikamını aldı. Ancak Allah Resulü 'Benim asıl intikamım onu İslam'a kazandırman ve Müslüman olmasına vesile olmandır. İntikamım onun vurulması ya da öldürülmesi değildir' demişti. Bizim de intikamımız Şehidin davasını sürdürmektir. İslam davasını sürdürmektir. Onların gittiği o yolu terk etmememizdir. Bizler davaya daha sıkı sarılmalı daha sıkı sarılmalı ve gün be gün bunu öteye götürmemizdir. İntikamımız odur. Allah'ın ve Peygamberlerinin isteği de odur. Allah (cc) canımızı ve malımızı karşılığında satın aldığı dava da budur. Rabbim bizleri şehitlerin yolunda ayırmasın. Rabbim onların kanlarını memleketimiz için aydınlık etsin. Ve herkesin hidayetine hatta katilinin bile hidayetine vesile kılsın" (Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.